Dragoste

#relatie cuplu #relatie #te iubesc #cuplu #dragoste #sfaturi relatie cuplu

7 motive pentru care trebuie sa spui TE IUBESC

Probabil ca n-ai vrea sa fii cel care face primul pas, dar vei fi surprins sa afli motivele pentru care nu ar trebui sa mai astepti pana sa spui "Te iubesc". Te-ai putea teme ca nu ti se va raspunde in acelasi mod, dar dragostea inseamna asumarea unor riscuri si acesta este unul dintre ele.

1. Clarifica modul in care te simti

Si tu si partenerul sau partenera ta ati putea ezita in a face aceasta marturisire, dar ia-ti inima in dinti si clarifica modul in care te simti. Cel putin in felul asta va sti care iti sunt sentimentele si nu le va mai pune la indoiala.

2. Afli cum se simte

N-ai vrea sa iti sperii iubitul sau iubita spunandu-i tu prima oara "te iubesc", dar de ce sa mai astepti pana cand va prelua initiativa? La urma urmei, in felul acesta afli si tu care ii sunt sentimentele. Chiar daca nu iti va raspune in acelasi mod, cel putin veti deschide o conversatie despre cum se simte si ce crede despre relatie.

3. Treci peste teama

Din momentul in care iti dai seama ca-l iubesti pe cel de langa tine incepi sa te temi. Ce se intampla daca respectivul sau respectiva nu te iubete la fel? Ce se intampla daca relatia nu functioneaza? Cu cat astepti mai mult, cu atat mai stresant va fi. Nu lasa frica sa va strice relatia. Trage aer in piept si spune-o!

4. Iti scapi partenerul de o grija

Crezi ca aveti nevoie sa va jucati de ghicitul unul cu sentimentele celuilalt? Luati amandoi o pauza de la chinul asta si vei vedea ca iubitul sau iubita ta se va relaxa brusc dupa ce va auzi de la tine cele doua cuvinte magice.

5. Dragostea nu tine cont de reguli

Dragostea nu este un set de reguli. Cand simti cu adevarat fiorul dragostei, atunci este timpul s-o marturisesti deschis. Iubirea inseamna sa fii sincer cu tine si cu partenerul tau.

6. Stabiliti intentiile

Cand doua persoane isi spun "te iubesc", relatia devine mai serioasa. Iubirea presupune ca ambele parti sunt interesate de o relatie pe termen lung si nu doar de o aventura. Spune-i asadar ce simti. Daca cel de langa tine nu simte la fel, cel putin vei sti asta si nu vei mai pierde timpul.

7. Esti fericit

Dupa ce vei rosti formula magica te vei elibera. Va fi unul dintre cele mai fericite momente din relatia voastra.

Sursa foto: vamshare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului