Dragoste

#dragoste #cuplu #traditii #relatie de cuplu #romantism #obiceiuri

6 traditii romantice si emotionante din lumea intreaga

Dragostea a fost intotdeauna o sursa de inspiratie, iar cuplurile de pretutindeni cauta mereu moduri ingenioase pentru a-si exterioriza sentimentele. Obiceiurile indragostitilor din lumea intreaga sunt care mai de care mai romantice si mai emotionante.

Afla si tu care sunt cele mai induiosatoare dovezi si traditii ale iubirii pe care le practica indragostitii din mai multe colturi ale globului!

1. Lacatele dragostei

Exista mai multe orase din Europa in care se practica acest obicei: indragostitii cumpara un lacat, isi insemneaza initialele pe el si il prind de structura unui pod. Astfel, dovada iubirii lor va ramane acolo pentru totdeauna.

2. Banca sarutului

Un absolvent al Universitatii din Siracuza a lasat ceva in urma lui, in 1912, cand a absolvit: o banca sculptata in piatra. De atunci, toti cei care isi doresc sa aiba o relatie frumoasa si durabila se saruta pe acea banca, pentru ca superstitia spune ca astfel vor ramane impreuna mereu.

3. Sarutul de Revelion

In numeroase tari din lume, traditia spune ca, daca nu te saruti cu cineva chiar la miezul noptii in noaptea dintre ani, vei ramane singur intreg anul urmator. Sarutul de la miezul noptii iti garanteaza, astfel, o viata amoroasa buna in anul ce urmeaza sa inceapa.

4. Colibele dragostei

In Cambodgia, parintii fetelor le construiesc acestora cate o coliba, in care sa poata fi vizitate de catre baieti. In aceste colibe, fetele ii cunosc mai bine pe cei care le plac si fac dragoste cu ei, scopul final fiind de a-si gasi sufletul pereche, pe care sa il accepte drept sot.

5. Vizitarea fetelor

Aceasta traditie provine din China si se desfasoara astfel: un grup de fete se aduna seara intr-un loc public, unde grupuri de baieti vin in "vizita", fiecare aducand cu sine o patura rosie. Dupa ce se apropie cele doua grupuri, unul dintre baieti isi alege o fata careia sa ii cante. Daca aceasta il place la randul sau, ii ofera un taburet pe care sa se aseze si primeste patura lui rosie.

6. Inelul de logodna pentru barbati

In Chile, femeile nu sunt singurele care poarta un inel de logodna. Indragostitii isi ofera reciproc o astfel de bijuterie, simbol al dragostei si le poarta amandoi pe mana dreapta pana la casatorie, cand le muta pe degetele de la mana stanga.

Sursa foto: bhmpics.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare