Dragoste

#relatie #casatorie #partener #fericire #cuplu

6 semne ca nu este suficient de bun pentru tine

Sa fii intr-o relatie e frumos atunci cand lucrurile merg bine. Atunci cand ele incep sa scartaie te intrebi unde gresesti sau daca cel de langa tine chiar este persoana potrivita pentru tine. 

Multe persoane, si aici vorbim in special despre femei, se tem sa ramana singure. Perspectiva unei casatorii, a aducerii pe lume a unui copil te determina sa iti cauti un partener. Important este insa sa fii suficient de atenta incat sa iti dai seama cand cel de langa tine nu este suficient de bun pentru tine si pentru planurile tale de viitor.

Iata semnele la care ar trebui sa iei aminte si sa intelegi ca unele compromisuri chiar nu trebuie sa le faci:

Ii gasesti mereu o multime de defecte

Strambi mereu din nas atunci cand vine cu cate o idee, comentezi la orice afirmatie pe care o face, nu iti convine niciodata ceea ce face si simti mereu nevoia sa il critici. E clar ca nu exista o chimie intre voi si ca s-a rupt magia de inceput. Fa-ti o favoare si tie si lui si despartiti-va, ca sa nu aveti si mai mult de suferit.

Ti-ai pierdut increderea in el

Gelozia e buna atunci cand e folosita cu masura. Daca insa faci din tantar armasar si vezi ca ai ajuns sa il suspectezi la fiecare pas e posibil sa fie mai degraba vina ta decat a lui. Poate ca si el ti-o fi dat motive de ingrijorare, dar stresul acesta reciproc nu va va face bine niciunuia dintre voi.

Nu mai comunicati

Nu iti spune ce simte, iar nici tu nu mai esti dispusa sa ii impartasesti toate grijile tale. Comunicarea a devenit din ce in ce mai greoaie, iar fiecare pare ca a pornit pe alt drum. E momentul in care trebuie sa constientizezi ca mai bine rupi relatia acum decat sa mergeti asa mai departe.

Nu e pe placul familiei si al prietenilor

Ai putea spune ca nu iti pasa de ceea ce crede familia ta despre partener sau prietenii tai. Daca insa parerea proasta este general valabila, atunci gandeste-te ca, in realitate, cei dragi tie iti vor binele si nimic altceva si ca ar trebui sa deschizi mai bine ochii si sa realizezi pe cine ai alaturi.

Nu te apreciaza suficient

Esti unica si trebuie sa iti recunosti calitatile. Stiind bine pe ce te bazezi, stii si ce ar trebui apreciat la tine. Nu face deloc rabat la astfel de lucruri. Pretinde sa fii respectata, iar daca nu o face, atunci cauta-ti alt drum, alt om care sa te aprecieze asa cum meriti.

Cand esti trista, nu plangi pe umarul lui

Un alt semn ca nu este barbatul potrivit pentru tine este faptul ca preferi sa nu te indrepti catre el atunci cand esti trista, desi este iubitul tau. Se poate sa fii ingrijorata ca il sperii, insa in acest caz vinovatul este el intrucat ti-a inoculat aceasta stare de nesiguranta si te-a facut sa te simti vinovata ca te simti rau. El ar trebui sa fie o prezenta linistitoare, care sa iti dea siguranta, nu sa te faca sa te simti si mai stresata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului