Dragoste

#mutat impreuna #partener de cuplu #cuplu

6 lucruri pe care sa le iei in calcul inainte de a te muta cu partenerul de cuplu

Esti gata sa imparti cu partenerul de cuplu acelasi spatiu de locuit? Ia in considerare aceste observatii inainte de a face pasul.

Stabiliti limitele

Trebuie precizate limitele personale, de preferat inainte de a locui impreuna. Pentru a va proteja de scenarii incomode, ar trebui sa stabiliti de la inceput cine plateste si pentru ce, veti fi mereu impreuna sau fiecare poate iesi cand vrea singur, cum distribuiti sarcinile in gospodarie si orice alt aspect legat de viata in comun. Stabilirea limitelor inca de la inceput si discutarea tuturor aspectelor ar trebui sa creeze discutii constructive si fara durere.

Atentie la obiceiurile partenerului

Este cat se poate de clar ca mutarea impreuna echivaleaza cu petrecerea a mai mult timp in doi. Daca intentionati sa va mutati impreuna, este bine sa stiti ca acest lucru este diferit fata de petrecerea a doua nopti pe saptamana unul cu celalalt. Intrucat va doriti sa petreceti mai mult timp de calitate impreuna, specialistii sugereaza sa acordati atentie obiceiurilor partenerului, observand cat de ingrijite sunt si cum isi gestioneaza emotiile, precum furia. Exista o multime de modificari care trebuie facute atunci cand traiesti cu cineva.

Luati in considerare valorile comune

Cu toate ca majoritatea cuplurilor sunt de acord cu faptul ca mutarea impreuna este un pas important, putini se asigura ca sunt pe aceeasi lungime de unda si au aceleasi valori in ceea ce priveste partajarea spatiului. Mutarea impreuna va forteaza sa discutati despre valori comune, obiective si planuri. Uneori partenerii cred ca mutarea impreuna nu este la fel de serioasa ca o casatorie, asa ca nu iau lucrurile prea in serios, iar implicatiile pot fi majore.

Discutati despre asteptarile pe care le aveti

Este util sa stabiliti cat timp va veti dedica reciproc in timpul saptamanii si ce implica ideea fiecaruia despre timp de calitate. A pune in discutie intrebari de genul daca vreti sau nu sa luati cina inpreuna in fiecare seara va poate ajuta sa reduceti anumite steptari si sa evitati posibile discutii incomode in viitor.

Verificati-va intentiile

Nu lasati emotia noutatii sa va orbeasca si sa pierdeti din vedere motivatiile interioare. Inainte de a incepe impachetarile pentru mutare, luati in considerare de ce este important ca relatia voastra sa faca acest urmator pas irevocabil. Uneori oamenii aleg aceasta miscare doar pentru ca se tem de casatorie, sau sa ramana singuri. Explorati motivele reale ale acestei mutari si incercati sa va dati seama daca intentiile sunt serioase sau tin numai de frica.

Luati in considerare infricosatorul scenariu "Ce se va intampla daca…"

Este dificil sa iti imaginezi esecul, mai ales cand este vorba despre ceea ce speram sa fie o uniune pe viata. Viata in doi vine cu o multime de angajamente impartasite (animale de companie, plante, conturi bancare, etc.), asa ca este crucial sa luam in considerare ce se va intampla daca relatia se incheie. In cazul in care detineti un animal de companie impreuna sau impartiti un cont bancar comun, discutati despre cum ati proceda in cazul unei despartiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare