Dragoste

#reguli casatorie #mariaj fericit #casatorie fericita #casatorie

6 lucruri pe care doar cei casatoriti le stiu

Pregatiti pentru casatorie? De cele mai multe ori raspundem cu "NU". Mereu parca ar mai fi ceva de facut inainte de a te aseza la casa ta, de a avea copii. Iata insa la ce sa te astepti si cum sa lupti intr-un mariaj pentru binele cuplului:

Asteptarile prea mari duc la dezamagiri

Suntem tentati sa consideram casatoria ca pe un joc. Daca eu fac asta, si tu trebuie sa faci asta. Daca eu fac 10 treburi, si tu trebuie sa faci 10. Realitatea este undeva la mijloc, scrie Justin Ricklefs, blogger la huffingtonpost.com. Casatoria nu e o competitie si daca speri ca celalalt sa se comporte exact ca tine vei fi dezamagit.

Spontaneitatea este cheia

Se vorbeste de multe ori ca intr-un mariaj trebuie pastrat viu focul pasiunii. Dar asta nu insemna doar sex. Inseamna aventura, inseamna surprize, inseamna spontaneitate. Nu e nevoie de un weekend la Paris pentru a va bucura de voi doi. E suficient sa lasi copiii intr-o seara la parintii tai sau cu o bona si voi sa va luati o camera la un hotel din oras sau pur si simplu sa ii faci o declaratie de dragoste pe un biletel scris de mana.

Nu uitati sa va sarutati

Evita sa devii un simplu coleg de camera pentru partenerul tau. Saruta-l dimineata cand va treziti ori cand ii duci cafeaua la pat sau cand intri pe usa, venind de la serviciu. Vei realiza in timp beneficiile uimitoare ale acestui gen de contact scurt si subtil.

Apropierea nu e totuna cu prezenta

A fi aproape fizic de cineva nu inseamna si a-i fi aproape si din punct de vedere emotional. Decat sa fii preocupat de ultimele noutati postate de prieteni pe Facebook sau pe Twitter, mai degraba priveste-ti partenerul de viata in ochi sau pur si simplu apleaca-ti capul pe pieptul sau si asculta-i bataile inimii. Asa poti realiza conexiunea adevarata.

Comparatia ucide bucuria

Evita sa intri in jocul periculos al comparatiilor. Daca incepi sa devii invidios pe banii, casa, vacantele sau performantele celor din jur e cel mai sigur mod de a ajunge sa iti consideri mariajul ratat. In felul acesta nu faci decat sa iti furi pur si simplu bucuria.

Scuzele sunt esentiale

A gresi este omeneste spune un vechi dicton. E adevarat, e greu sa recunosti o vina, dar e si mai greu sa iti ceri scuze. Nu insa imposibil si cu atat mai mult intr-un mariaj asumarea responsabilitatii este esentiala. Casatoria devine mai puternica atunci cand inveti sa iti ceri iertare si sa ierti la randul tau.

Sursa foto: 1hdwallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului