Dragoste

#probleme matrimoniale # gafe matrimoniale #infidelitate #divort #despartire #neglijenta

6 gafe matrimoniale care duc la despartire

Exista mai multe greseli pe care le fac cuplurile matrimoniale si care devin de multe ori motiv de despartire. Unele dintre ele sunt justificate, altele sunt puerile, dar suficient de puternice pentru a-l face pe unul dintre parteneri sa se distanteze afectiv si, in final, sa puna capat relatiei sau sa intenteze divort.


Nu exista relatii matrimoniale sau cupluri care sa nu se confrunte cu certuri sau probleme. Nu toate conflictele conjugale ajung sa desparta doua persoane, insa pe langa cele serioase, exista tot soiul de probleme matrimoniale marunte, care toaca nervii si rabdarea partenerului si care-l determina, in final, rupa relatia.


1. Abstinenta


Sexul este o parte esentiala o oricarei relatii de cuplu, dar, din pacate, o multime de persoane se confrunta cu probleme de intimitate care le afecteaza relatiile matrimoniale si ii indeparteaza. Toate problemele sexuale il pot face pe unul dintre parteneri sa refuze sa mai aiba contacte sexuale cu celalalt, lucru care poate conduce la infidelitate, detasare afectiva si despartire.
Problemele de intimitate apar, de multe ori, pe fondul lipsei de comunicare in cuplu. Ele pot fi rezolvate si depasite daca sunt discutate si intelese in interiorul cuplului.


2. Neglijarea


Atunci cand relatiile matrimoniale trec “testul” anilor, incepe sa intervina rutina, monotonia sau neglijarea reciproca a partenerilor.
Nu mai sunt atat de atenti unul cu celalalt, nu mai exista pasiune si nici grija reciproca. Una dintre greselile matrimoniale prin care trec multe cupluri este ca ajung sa devina simpli prieteni sau amici in relatia pe care au. Pasiunea se stinge, iubirea se tranforma in prietenie, iar fiecare dintre ei isi urmeaza viata, separat de celalalt.


3. Secretele


Relatiile matrimoniale care nu se construiesc pe sinceritate, comunicare si intelegere pot ajunge sa se confrunte, la un moment dat, cu anumite secrete din viata partenerului, care pot pune capat casniciei.
Este bine sa fiti sinceri inca de cand incepeti sa iesiti impreuna, inainte de a va casatori. Numai asa, va veti construi o relatie bazata pe incredere si intelegere si nu veti risca sa va despartiti dintr-un motiv absurd.


4. Gelozia


Gelozia este unul dintre “defectele” care pot fi agreate pana la un punct. Orice persoana se simte bine atunci cand partenerul o protejeaza sau reactioneaza la complimentele unui necunscut, aparandu-si “teritoriul”.
Exista insa situatii, in care gelozia devine sau este patologica, o boala cu greu controlabila. In aceasta situatie, partenerul gelos are tendinta de a deveni posesiv si agresiv din orice motiv, lucru care inevitabil va conduce la divort.


5. Violenta


Niciodata nu cunosti un om suficient de bine. Oricand se poate intampla ca persoana cu care te casatoresti sa scoata la iveala o latura mai putin placuta, pe care nu o cunoscusei – violenta fizica. Este una dintre gafele matrimoniale pasibile de divort.


6. Infidelitatea


Nu toate cuplurile reusesc sa treaca peste aventura unuia dintre parteneri. Este nevoie de o relatie matura si solida pentru ca infidelitatea sa fie iertata si casnicia sa poata continua.
Orice tentativa de a insela trebuie sa fie asumata de partenerul in cauza, deoarece infidelitatea reprezinta una dintre cauzele principale de divort sau despartire.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare