INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#relatie de cuplu #partener #partener pasiv-agresiv

5 semne ca partenerul tau este pasiv-agresiv

Te-ai intrebat vreodata daca neintelegerile cu partenerul tau izvorasc din comportamentul lui pasiv-agresiv? Astazi este lapte si miere, a doua zi afiseaza o atitudine morocanoasa si retrasa, refuzand orice conversatie. Agresivitatea pasiva in cuplu poate sa afecteze serios armonia intima, mai ales daca nu stii cu ce te confrunti.

Concret, un partener pasiv-agresiv se arata dezinteresat si dispretuitor in fata luarii deciziilor, iar daca i se cere un lucru, nu stie cum sa refuze, sa protesteze si sa ii demonstreze inutilitatea. Doar cand el are initiativa, este placut, optimist si intelegator. Pasiv-agresivul este incapabil sa isi exprime furia intr-un mod "sanatos", de aceea are nevoie de cineva care sa ii stimuleze afisarea trairilor sale reale in mod direct si franc. In caz contrar, poate ajunge la gesturi extreme, de neinteles.

Iata cateva semne prin care poti identifica agresivitatea pasiva in partenerul tau!


1. Lamentarile

Atitudinea pesimista si lamentarile constante, fara masuri concrete de solutionare a problemelor invocate, sunt primele semne ale personalitatii pasiv-agresive. Se plange intruna de multele responsabilitati care il apasa, dar nu te lasa niciodata sa ii dai o mana de ajutor? Ar putea fi pasiv-agresiv.


2. Procrastinarea

Procrastinarea sau amanarea rezolvarii unor sarcini pana in ultimul moment este un alt semn al comportamentului pasiv-agresiv. Il simti ostil cand il rogi sa faca un lucru si iti induce ideea ca iti face o mare favoare cand iti asculta rugamintea? Partenerul tau este, cu siguranta, pasiv-agresiv.


3. Imbufnarea

Imbufnarea este o modalitate a persoanelor pasiv-agresive de a contesta o decizie, intrucat sunt incapabile sa isi declare deschis dezaprobarea. Imediat ce anunti ca vrei sa faci un lucru si lui nu ii convine, te invita sa dai curs initiativei, iar apoi devine tacut si incruntat.


4. Neasumarea vinei

O alta caracteristica a personalitatii pasiv-agresive este neasumarea vineri, chiar si atunci cand partenerului tai ii apartine responsabilitatea in mod evident. Lupta prin orice mijloace pentru a te face pe tine sau pe oricine altcineva vinovat, in afara de el insusi.


5. Teama de dependenta

"Nesigur de autonomia sa si ingrozit de ideea singuratatii, pasiv-agresivul se lupta cu nevoile de a depinde de cineva, incercand sa detina controlul absolut. Relatia devine un camp de lupta, unde el iese victorios negand ca necesita sprijinul cuiva", scrie autorul Scott Wetlzer in cartea "Traiul cu o persoana pasiv-agresiva".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare