Dragoste

#partener #relatie de cuplu #inselare partener

5 semne ca esti pe cale sa iti inseli partenerul

In era tehnologiei, cand prieteniile se formeaza tot mai usor la distanta, cazurile de infidelitate emotionala cresc simtitor. Ai putea sa fii pe cale sa iti inseli partenerul fara sa iti dai seama, printr-o amicitie cu potential major de a se transforma intr-o legatura amoroasa. Depisteaza la timp principalele semne, inainte ca inocenta prietenie cu o persoana de sex opus, sa se transforme intr-o infidelitate.

Platforma de socializare Facebook este invocata in 30% dintre cazurile de divort din SUA, scrie huffingtonpost.com. Tot mai multi barbati si femei deopotriva isi gasesc alinarea emotionala pe internet, fara sa realizeze ca depasesc limitele unei simple prietenii. Iata 5 semne care iti arata ca esti pe cale sa iti inseli partenerul, indiciu clar ca relatia voastra a ajuns la o rascruce!


1. Iti exprimi emotiile intime in afara cuplului

Discutiile cu partenerul tau se rezuma doar la solutionarea problemelor cotidiene. In schimb, abia astepti sa impartasesti cu amicul tau special ce stari deosebite te incearca, ganduri ascunse, informatii confidentiale si alte lucruri pe care nu le mai comunici in cuplu.


2. Simti anxietatea despartirii

Un al semn ca esti pe cale sa iti inseli partenerul este nelinistea si tristetea pe care o resimti in perioadele in care nu discutati. Initial nu recunosti simptomele, insa observi cum ai tendinta sa verifici daca amicul tau s-a conectat online, dar si cum te cuprinde apatia daca nu iti da niciun semn mai multe zile la rand.


3. Il compari cu partenerul tau

Pe masura ce descoperi calitatile amicului tau, incepi il compari cu partenerul oficial. Iar pentru ca legatura voastra nu este umbrita de greutatile realitatii, observi doar calitati la asa-zisul prieten: pare mai romantic, mai putin egoist, mai dornic sa te multumeasca etc. In final, ajungi sa crezi ca partenerul tau este mai putin demn de admiratie decat credeai.


4. Sesizezi semne de flirt

Resimti o atractie emotionala si totodata sexuala fata de noul tau amic? Mesajele voastre exprima tot mai des aluzii erotice, desi nu ti-ai pus problema sa il "vezi" astfel? Atunci cand este prezent in fanteziile tale sexuale si dorinta de apropiere creste, infidelitatea devine tot mai probabila.


5. Simti nevoia sa te ascunzi

In fine, atunci cand esti pe cale sa iti inseli partenerul, duci o lupta constanta cu "camuflarea" semnelor relatiei tale "speciale" cu un amic. Iti stergi emailurile, iti schimbi parolele, te cenzurezi in discutiile cu partenerul oficial si minti frecvent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare