Dragoste

#relatie #casatorie #partener #fericire #cuplu

5 probleme care duc la despartire orice ai face

Nu toate relatiile sunt perfecte, insa cu siguranta bunul mers al acestora depinde de parteneri. Evident ca pe parcursul traiului in comun apar fel si fel de probleme, insa important este cum sunt acestea gestionate. 

Expertii sustin ca o relatie nu poate functiona fara compromisuri. Discutiile apar uneori de la lucruri marunte. Nu e nimic rau sa existe disensiuni, pareri diferite, insa problemele apar atunci cand problemele devin de nesolutionat.

Iata ce poate destrama o relatie:

Unul dintre voi nu cedeaza

El are la un moment dat o atitudine rece, nepasatoare, tu in schimb vii pusa pe harta. I-ai reprosa orice, inclusiv faptul ca nu intra in disputa cu tine. Daca situatia se repeta si nu reusesti sa scazi tonul si sa iti temperezi supararea la un moment dat situatia va degenera.

Unul tine mai mult cu familia lui

Nu prea exista moduri in care sa poti pune capat unei astfel de probleme asa incat sa nu iasa discutii aprinse. Sa intri in competitie cu parintii sau cu alti membri ai familiei partenerului reprezinta o batalie care nu se va termina niciodata, pe care nu ai sansa sa o castigi. El poate spune orice despre familia lui, dar exista o limita pe care tu nu o poti depasi.

Unul dintre voi calca stramb

Aceasta este o problema fara rezolvare. Pe de o parte, trebuie sa lamuriti ce anume inseamna sa inseli. E bine sa aveti amandoi aceeasi parere in legatura cu aceasta problema. Iar daca se ajunge pana la a calca stramb, acesta nu este nicidecum un compromis pe care sa il poti face. Mai exact, nu accepti si atunci relatia se rupe.

Unul vrea copii, celalalt nu

Daca partenerul tau vrea cu disperare un copil, iar tu nu si nu, atunci nu prea aveti cum sa ajungeti la o intelegere pe aceasta tema. Poate ca l-ai putea convinge la un moment dat ca nu e cazul sa va angrenati intr-o astfel de odisee, insa relatia cel mai probabil nu va mai dura mult.

Unul nu poate depasi trecutul celuilalt

"Nu conteaza ce-a fost! E de domeniul trecutului!" In teorie suna foarte bine. In realitate insa s-ar putea ca unul dintre voi sa nu poate nicicum depasi problemele din trecut ale celuilalt. Trebuie sa stiti ca nu se poate trai mult timp alaturi de un partener care face constant referire la ceea ce a fost odata. In felul acesta se dezvolta resentimentele, iar acestea nu duc la nimic bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului