Dragoste

#cadouri #partener #vizite #agitatie de sarbatori #sfaturi cupluri

5 ponturi pentru a-ti salva relatia din iadul sarbatorilor

Iadul sarbatorilor, acea latura intunecata a zilelor speciale de la finalul anului, se ascunde timid in spatele bucuriei impodobitului bradului. Visul Craciunului si Revelionului perfect poate fi rapid transformat in cosmar, cand relatia ta este amenintata de numeroase surse de stres: pe cine sa vizitati intai, care sunt cadourile perfecte, cat de mult sa cheltuiti si cum sa multumiti pe toata lumea.

Pana si cel mai fericit cuplu se poate confrunta cu iadul sarbatorilor, fara ca indragostitii sa banuiasca in avans pericolul. Psihologii studiaza intens fenomenul anxietatii din preajma evenimentelor speciale si au gasit solutii pentru evitarea conflictelor in relatia ta. Iata 5 ponturi care te pot scuti de multa bataie de cap de sarbatori!

1 Planul de sarbatori

Cea mai buna cale de a preveni iadul de sarbatori este sa faci un plan in avans cu partenerul tau, care sa excluda disensiunile de ultim moment si haosul declansator de certuri explozive.

Gasiti un compromis echitabil, precum petrecerea Ajunului de Craciun acasa in liniste, prima zi a Nasterii Domnului la socri, in perioada pranzului, si seara la parintii tai. Fa o lista cu rudele pe care chiar vreti sa le vizitati sau sa le invitati acasa (da, aveti dreptul sa spuneti "nu" cui doriti).

2 Rezolvarea problemelor reale

Probleme apar inevitabil de sarbatori, dar colapsul tau psihic are la baza drama pe care o faci pe seama lucrurilor care "ar putea" sa se intample. Concentreaza-te pe momentele zilei in curs si ignora distrugatorul "daca".

3 Asteptarile prea mari

Daca te astepti ca sarbatorile sa fie perfecte, dezamagirea devine iminenta. Da la o parte lucrurile lipsite de importanta (s-a suparat X, s-a ars friptura, usa de la balcon nu se mai inchide) si incearca sa te implici trup si suflet in conexiunea emotionala cu partenerul tau si cu cei dragi.

4 Exemplul pozitiv

Partenerul tau sau cineva din familie este pus pe cearta? Simti cum se naste un conflict major si-ti vine sa pui paie pe foc? Stop! Aminteste-le tuturor ca sarbatorile inseamna iertare si iubire, toleranta si intelegere. Atenueaza certurile si vei vedea cum apele se linistesc.

5 Partenerul, pe primul plan

In valtoarea momentului, ai putea sa uiti ca partenerul tau este omul alaturi de care iti petreci tot restul anului. Nu-l sacrifica pentru a-i multumi pe ceilalti, indiferent despre cine ar fi vorba. Daca ramaneti uniti, nicio neplacere nu va poate afecta relatia de sarbatori!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare