Dragoste

# testare persoane #internet #comunicare

5 pasi siguri prin care il testezi pe cel cu care comunici pe internet

Pentru ca discutiile pe internet pot sa initieze relatii foarte apropiate, foarte multe persoane se cunosc pe internet, comunica prin intermediul internetului sau chiar ajung sa aiba relatii de lunga durata. Este foarte important de determinat daca persoana cu care se discuta este sau nu una reala sau doar construieste o poveste frumoasa in jurul sau si, de fapt, in realitate lucrurile sunt complet diferite.

 

Specialistii de la OnlineDatingErfahrungen.com vin in sprijinul celor care isi doresc sa fie in siguranta, recomandandu-le cateva metode sigure cu ajutorul carora orice persoana cunoscuta pe internet poate fi testata.

Ce presupune sa comunici inteligent, din punctul de vedere al specialistilor?

Primul pas si cel mai important este testarea mediului de comunicare. Spre exemplu, daca este vorba despre Facebook, se stie ca pot fi abordate cu usurinta identitati false, ceea ce inseamna ca este nevoie de precautie si atentie in comunicarea cu strainii.

Pe de alta parte, testarea unei platforme de dating precum 40 Gold Test este mai mult decat recomandata. Daca parerile pozitive sunt numeroase, poate insemna ca persoanele inscrise sunt de o calitate buna. Asta nu inseamna insa ca persoana cu care se comunica nu trebuie sa fie testata in continuare.

Persoanele in dialog trebuie sa se vada mai intai virtual. Utilizarea instrumentelor video este o idee buna in acest sens. Exista persoane care stau online doar pentru a face glume nu tocmai placute.

De exemplu, exista riscul ca un CEO al unei mari companii, sa fie de fapt o adolescenta care doar vrea sa se distreze online. Dupa cateva discutii se poate solicita un video call, spre exemplu, astfel incat persoanele implicate sa se poata vedea si sa poata determina daca vor sa continue comunicarea.

Cum se pot verifica informatiile cu privire la statutul unei persoane?

Foarte important este sa se afle si numele real al interlocutorului. Odata aflat, acesta poate fi tastat in motorul de cautare Google. Daca persoana respectiva exista, de cele mai multe ori va aparea in diverse liste, cum ar fi cele ale administratiei locale, listele facultatii sau alte astfel de tabele publicate online.

Sunt si persoane care nu apar atunci cand sunt cautate dupa nume, insa acest lucru nu inseamna ca nu sunt reale. De asemenea, exista sansa ca mai multe persoane sa aiba acelasi nume, ceea ce face ca rezultatele sa nu fie concludente. In cazul in care numele nu furnizeaza informatii, se poate trece la pasul urmator.

Ocupatia interlocutorului este la fel de util de cunoscut ca si numele. Daca interlocutorul sustine, spre exemplu, ca este un avocat cunoscut din judetul Constanta, o cautare relevanta ar fi “avocat X Constanta”, unde X este numele persoanei respective. Cautand astfel, pot fi demontate cu usurinta povestile de succes, prezentate pe un chat online.

Acest pas este valabil pentru orice persoana care pretinde ca este cunoscuta in domeniul sau de activitate, cum ar fi avocatii, judecatorii, procurorii, oamenii de stiinta, profesorii, CEO si lista poate continua. Persoanele care au ceva de ascuns sau care vor sa isi creeze o imagine falsa, apeleaza de obicei la astfel de povesti, care pot fi foarte usor demontate.

Daca ideea mentionata anterior nu se poate aplica, locul de munca poate fi o solutie pentru a afla mai multe informatii despre interlocutor. Cum se procedeaza? Spre exemplu, x spune ca este mecanic auto, probabil ca un search pe motorul de cautare dupa "X mecanic auto" nu va da rezultate, insa atunci cand se stie ca lucreaza in service-ul Y, un simplu telefon al unui "potential client" sau "client mai vechi" care vrea sa vorbeasca cu mecanicul X, este o varianta de a proba adevarul povestii.

Toti acesti pasi sunt foarte utili si vor ajuta orice persoana care comunica pe internet sa se asigure ca interlocutorul este real.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului