Dragoste

#obiceiuri cupluri #cupluri fericite #secrete relatii #sfaturi cupluri

5 obiceiuri ale cuplurilor fericite pe care le poti pune in practica fara mare efort!

Le-ai privit cel putin o data cu admiratie, dar si cu putina invidie... Sunt acele cupluri care emana fericire prin toti porii, indiferent de anii scursi pe chipul lor. Descopera care sunt obiceiurile care fac ca intr-un cuplu sa “domneasca“ fericirea.
 

Vad intotdeauna partea plina a paharului

Ati jurat in fata preotului sau a ofiterului starii civile ca va veti fi alaturi la bine si la rau, iar aceste juraminte nu trebuie sa ramana doar niste vorbe. Este exact ceea ce trebuie sa faceti. Atunci cand sunteti incoltiti de greutati, incurajati-va unul pe celalalt.

Totodata, concentreza-te pe calitatile partenerului tau si nu iti face un obicei din a-i critica defectele. Explica-i de fiecare data cand te deranjeaza ceva, astfel incat cel de langa tine sa nu mai cada si a doua oara in patima aceleiasi greseli.

Se poarta ca la inceputul relatiei

Persoanele fericite in relatia de cuplu sunt cele care se poarta ca la inceputul relatiei. Niciunul dintre cei doi nu se culca pe o ureche, spunandu-si „gata l-am cucerit, acum nu trebuie sa mai fac nimic pentru binele acestei relatii“. O femeie trebuie sa se aranjeze de fiecare data cand iese cu parttenerul sau in oras ca si cum ar merge la prima intalnire, in timp ce unui barbat nu trebuie sa-i iasa din obicei gesturile de cuceritor: sa ii aduca un buchet de flori sau sa o scoata la o cina romantica pe aleasa inimii lui.

Se tin de mana

O melodie a trupei Beatles spune “When I’ll feel that something, I want to hold your hand/Cand simt acel ceva, vreau sa te tin de mana“. E un gest mult mai intim decat un sarut, prin care cuplurile fericite isi arata afectiunea. Ce poate fi mai placut decat sa vezi un cuplu trecut demult de prima tinerete, care se plimba tinandu-se de mana prin parc?

Isi spun mereu adevarul

Oricat de dureros ar fi, nu ascunde niciodata adevarul de partener. De exemplu, daca vezi ca incepe sa acumuleze kilograme in plus, spune-i ca ar fi cazul sa fie mai atent cu silueta. Ascunzandu-i acest lucru ii vei face rau atat lui cat si relatiei, caci te poti indeparta de el.

 

Nu-si fac promisiuni desarte

Cuplurile de cursa lunga nu isi fac promisiuni pe care nu le pot respecta. Au grija ca de fiecare data cand spun ca vor face un lucru sau altul se vor tine de cuvant.

Invata impreuna

O vorba din popor spune ca mereu avem cate ceva de invatat. Ei bine, aceasta se aplica de minune si in cuplurile implinite. Poate fi vorba de un curs de ghizi montani sau de lectii de patinaj ori de mers pe bicicleta. Nu exista limita de varsta!

Isi acorda spatiu

Cateodata vrei sa fii doar tu si cu gandurile tale. Acest lucru este valabil si atunci cand ai un partener pe care il iubesti cu toata fiinta ta. Iar in relatiile fericite, o escapada de cateva zile a unuia dintre parteneri este chiar un... secret al fericirii.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare