Dragoste

#copii #acuzatii #relatii #respingere #replici #explicatii #asemenari

5 lucruri pe care sotul tau detesta sa le auda

Te-ai gandit vreodata la puterea pe care o au cuvintele pe care i le spui sotului tau? Fraze de tipul "Esti exact ca mama ta!" sau "Iar bei?" au un efect distrugator asupra relatiei de cuplu si, in timp, erodeaza casnicia.

Iata 5 lucruri pe care sotul tau detesta sa le auda:

1 "Esti exact ca tatal tau!"

Chiar daca sotul si socrul tau au o trasatura comuna de caracter pe care tu o dezaprobi, nu este bine sa spui acest lucru. Evita jignirile si acuzatiile. In schimb, cere-i sotului tau sa faca ceea ce vrei. De exemplu, daca acesta si socrul obisnuiesc sa faca tot felul de aluzii rautacioase, in loc sa-l acuzi ca este exact ca tatal lui, ii poti zice: "Mi-ar fi mult mai folositor daca mi-ai spune clar ce gandesti".

2 "Inca o bere?!"

Daca ti se pare ca sotul tau a baut deja suficient si te deranjeaza sa-l vezi ca isi deschide o noua sticla de bere, spune-i pe un ton calm ca te gandesti la sanatatea lui si ca ar fi bine sa faca o pauza. Daca sunteti in oras cu prietenii, ar trebui sa aveti stabilit un semnal numai de voi stiut prin care sa-l atentionezi.

3 "Si cand, exact, vei fi pregatit sa avem copii?"

Daca iti doresti foarte mult sa aduci pe lume un copil, iar sotul tau nu este pe aceeasi lungime de unda, nu trata lucrurile cu superficialitate, evita acuzele sau ironiile. A fi parinte este una dintre cele mai mari responsabilitati, astfel incat argumentele tale trebuie sa fie clare, logice si mature. Ii poti spune partenerului, de exemplu, ca nu doresti sa aveti 50 de ani cand copilul vostru va incepe liceul.

4 "Nu astazi, dragule!"

Cand nu esti intr-o dispozitie buna pentru o partida de sex, trebuie sa ai grija ca refuzul tau sa nu fie inteles gresit. Explica-i sotului tau problemele sau motivele pentru care nu ai chef sa faceti sex, avand grija sa fii calma si afectuoasa. In acest fel, sotul tau nu se va simti respins si va astepta un moment mai bun, fara sa-si faca ganduri negre.

5 "Niciodata nu faci asta pentru mine!"

Daca iti doresti ca sotul tau sa faca ceva pentru tine, explica-i intr-un mod clar si calm. De exemplu, poate iti doresti ca de Ziua Indragostitilor, barbatul tau sa planifice o activitate numai pentru voi. Lui nici nu-i trece prin cap ce vrei tu si se rezuma la un cadou simbolic. In loc de acuzatii, explica-i ca pentru tine este important sa iesiti impreuna si sa aveti o seara romantica.

Sursa foto: riflebirds.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului