Dragoste

#cuplu #partener #greseli #relatie

5 greseli de evitat intr-o relatie de lunga durata

Primele luni ale relatiei voastre erau pline de gesturi tandre , atentii si surprize romantice. Imbracat cu bun-gust pana la ultimul detaliu, incercai sa iti impresionezi partenerul prin orice mijloace. In prezent, aveti o relatie stabila si va imaginati imbatranind impreuna. Totusi, ceva din farmecul zilelor de inceput s-a dus.

 

 

Ai devenit mai lenes si nu prea iti mai pasa de felul in care arati. Nici la partea romantica nu stai prea bine. Pentru ca sunteti de atata timp impreuna, ai impresia ca poti sa sari peste suprize, atentii si nimicuri dragute. Daca te regasesti in aceasta descriere, ai cazut in plasa celor mai frecvente greseli pe care le poti face intr-o relatie de lunga durata .

 

Greseala nr. 1. Nu te mai preocupa aspectul fizic

 

Stii ca este al tau/a ta si nu te mai preocupa ingrijirea aspectului fizic. Dupa ce ati petrecut ceva timp impreuna, incepi sa prinzi incredere in relatia puternica dintre voi doi si acest lucru te face mai relaxat si in ceea ce priveste impresionarea partenerului prin aspectul fizic.

In primul rand, ingrijirea tine de respectul de sine. Te-ai simti mult mai bine daca, inainte sa iesi din casa, ai acorda atentie vestimentatiei si felului in care arati. Nu iti spune nimeni sa faci abuz de oglinda, insa alegerea cu grija si bun-gust a hainelor, un pic de machiaj sau, in cazul barbatilor, un strop de parfum, toate acestea chiar fac diferenta.

Bineinteles ca, in preajma partenerului, poti fi mai relaxat; nu trebuie sa iti faci griji daca parul nu iti sta bine dis-de-dimineata sau daca nu esti tocmai intr-o forma de zile mari la prima ora. Dar daca ignori cu totul ingrijirea aspectului fizic, partenerul ar putea crede ca nu te mai intereseaza parerea acestuia sau, mai rau, ca nu iti mai pasa de relatia voastra.

 

Greseala nr. 2. Nu tii cont de regulile esentiale de bune maniere

 

Relatia de cuplu presupune un nivel de intimitate care iti permite sa fii tu insuti si sa nu te mai porti, neaparat, ca la carte. De exemplu, la masa nu mai tii cont de toate formalitatile specifice acestui moment. Baia devine spatiul pe care amandoi il puteti folosi fara nicio jena. 

Cu toate ca aceasta stare de relaxare poate fi destul de placuta, daca exagerezi cu gesturi enervante sau neplacute, s-ar putea ca partenerul tau sa nu se mai simta chiar atat de atras de tine. In definitiv, ne purtam “cu manusi”, cel putin la inceputul unei relatii, pentru a-i arata celuilalt cat de special este pentru noi.

 

Greseala nr. 3. Incetezi sa ii mai faci complimente

 

Orice om are nevoie de atentie din partea celuilalt, iar complimentele sunt cu atat mai dulci cand vin de la persoana iubita. Obisnuiai sa iti complimentezi partenerul des, iar acum nu mai observi micile schimbari in vestimentatie sau aspect fizic , pe care le face tot pentru tine.

Cat de greu poate sa fie sa iti arati aprecierea si admiratia pentru astfel de detalii? Iti ia doar cateva secunde pentru a spune: “cat de bine arati astazi”, iar pentru cel de langa tine, aceste cuvinte ii vor face ziua mai frumoasa si, in plus, se va simti mult mai increzator.

Daca nu va obtine astfel de lucruri de la tine, aprecierea de care avem nevoie cu totii, este posibil sa caute ceea ce are nevoie in alta parte. Cu cateva minute si un pic de bunavointa, poti preveni o serie intreaga de conflicte in cadrul relatiei voastre.

 

 Greseala nr. 4. Devii irascibil

 

Esti stresat de problemele zilnice, insa acest lucru nu it da niciun drept sa te iei de el/ea din orice. La urma urmei, nu acesta este sursa problemelor tale. Adu-ti aminte cat de rabdator erai la inceputul relatiei voastre si cum faceati haz de necaz pe seama oricai greseli.

Crezi ca ii place cuiva sa stea langa o persoana irascibila si nervoasa mai tot timpul? Tot ce vei reusi va fi sa aduci in viata voastra momente de tensiune si frustrare. Toata lumea cauta o persoana alaturi de care sa se simta bine, fara teama de a fi criticat la orice pas. Relaxeaza-te, pentru ca orice om greseste, inclusiv tu.

 

Greseala nr. 5. Nu faci compromisuri

 

Inainte reuseati sa gasiti solutii convenabile pentru amandoi, pentru ca de fiecare data stiati sa cedati, cand unul, cand celalalt. De la un timp insa, nu mai accepti niciun fel de compromis.

Daca de dragul ei, mergeai la vreo reuniune plictisitoare de familie, acum nici nu vrei sa mai auzi de asa ceva. Daca el iti propunea sa renunti la filmul romantic pentru a viziona impreuna unul de actiune, acum va certati toata ziua pentru telecomanda.

Tii la punctul tau de vedere, dar, pentru ca nu exista relatie perfecta si potrivire 100%, s-au inventat compromisurile. In plus, este vorba despre persoana pe care o iubesti. Chiar nu ai putea sa mai renunti din cand in cand la niste lucruri pentru a o vedea fericita?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare