Dragoste

#cuplu #frumusete #familie # femei versus barbati

Cine este mai frumos: tu sau el? Consecintele competitiei in cuplu!

Este normal sa te compari cu cel de langa tine, toata lumea o face. Dar ce efecte poate avea acest lucru asupra unei relatii, te-ai gandit vreodata?

Vei afla in continuare ce se poate intampla atunci cand iti iei drept reper partenerul si ce urmari poate avea acest obicei asupra ta si asupra povestii tale de dragoste.

1. Se considera mai frumos decat tine, fara sa fie neaparat

In acest caz, nu-ti ramane decat sa iei totul in gluma si sa-l consideri, uneori, arogant. Il auzi laudandu-se cu ce cuceriri a facut inainte de tine, il vezi ingrijindu-se excesiv si iti atrage atentia ca tu nu o faci suficient?

In mod evident, te-ai ales cu un partener narcisist din cale-afara. Nu incerca sa-i schimbi parerea despre sine si mai ales nu il tachina in legatura cu ritualul sau de frumusete, nu vei reusi decat sa il indepartezi.

Poarta-te natural, nu incerca sa tii pasul cu el neaparat, decat daca acest lucru te face pe tine sa te simti mai bine in pielea ta. Poti, in schimb, sa-l lauzi la randul tau si sa-i recunosti calitatile de cuceritor - doar te-a cucerit si pe tine!

2. V-ati "gasit" pentru ca sunteti atat de frumosi amandoi

Sentimentul de egalitate este absolut benefic intr-o relatie. Esti mandra sa-l tii de mana pe strada si el la fel. Va felicitati reciproc pentru alegerea facuta si va sustineti si sfatuiti in privinta schimbarilor de look. Este minunat, insa ai grija sa nu cazi in capcana superficialitatii. Cauta mai mult decat un partener care "da bine" langa tine in fotografii.

3. Te considera superioara lui in ceea ce priveste aspectul

Desigur, pentru tine comparatia este benefica, iti intareste increderea in tine. Plus ca el te venereaza si nu stie cum sa-ti mai intre-n gratii. Nu-ti manifesta cu aroganta superioritatea estetica, il poti face sa se simta neajutorat si sa acumuleze frustrari. Spune-i cat de bine te simti cu el si recunoaste-i calitatile de alta natura decat fizice. Altfel, risti sa devina sclavul tau. "Risti", in sensul ca nici un barbat nu va accepta asta pentru mult timp si va incerca sa evadeze din relatie si astfel, povestea voastra va ajunge la final.

Sursa foto: aceshowbiz.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare