Dragoste

#cuplu #comunicare #incredere partener #relatie armonioasa

3 ponturi pentru o relatie armonioasa de cuplu

De cele mai multe ori, cand ceva nu functioneaza bine intr-o relatie sentimentala, avem tendinta de a da vina pe partener si rareori indraznim sa recunoastem ca vina ne apartine. Vrei sa ai o relatie fericita? Invata sa fii mai bun in tot ceea ce tine de cuplul tau si vei vedea ca toate problemele conjugale isi vor gasi mai usor rezolvarea.

1. Ai incredere in partenerul tau

Pe parcursul relatiei, pot aparea momente in care increderea ta in partener aluneca pe o panta descendenta. De aici pana la aparitia tensiunilor, a frustrarilor si a nemultumilor nu mai este decat un pas mic. Daca vrei sa ai o relatie fericita, invata sa ai incredere in partenerul tau. Atat timp cat nu exista motive clare pentru a-l banui de infidelitate, nu ar trebui sa cedezi in fata temerilor.

2. Fii un sprijin moral pentru partenerul tau

Ritmul alert in care se desfasoara activitatile tale de zi cu zi si stresul pe care il acumulezi la locul de munca te pot face sa pierzi din vedere faptul ca trebuie sa fii alaturi de partenerul tau in orice situatie. Te enervezi cand iti povesteste despre problemele lui, iti pierzi rabdarea rapid cand discutati despre lucrurile in care este implicat?

O astfel de atitudine din partea ta nu contribuie la imbunatatirea relatiei de cuplu. Daca vrei sa ai o relatie fericita, trebuie sa inveti sa fii un sprijin moral pentru partenerul tau, sa ii arati ca esti langa el atunci cand are nevoie de tine. Doar in acest mod ii demonstrezi ca iti pasa de el si ca vrei o relatie plina de armonie.

3. Comunica eficient cu partenerul tau

Comunicarea este cheia succesului intr-o relatie, de aceea intotdeauna este bine sa iti imbunatatesti aptitudinile de comunicator. In primul rand, invata sa-ti asculti partenerul, iar in al doilea rand invata sa iti comunici temerile, ingrijorarile, bucuriile si planurile de viitor.

Doar atunci cand amandoi stiti totul unui despre celalalt veti putea gasi solutii pentru rezolvarea problemelor conjugale, iar odata ce devii un partener mai bun, sansele de a avea o relatie fericita vor fi mult mai mari.

Sursa foto: gottmanblog.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare