Dragoste

#despartire #relatii # cum sa treci peste despartire

3 motive pentru care sa-ti eviti fostul si solutiile sa stai departe de el

V-ati iubit, v-ati despartit, iar acum incercati sa va vedeti fiecare de drumul lui, dar sentimentele sau obisnuinta nu te lasa sa-ti continui viata. Oricat de mult iti doresti o apropiere, expertii in relatii sustin ca trebuie sa-ti scoti acest lucru din cap. Iata motivele si solutiile pentru a reusi sa depasesti cu succes aceasta perioada de "doliu"!

1. Apropierea nu te lasa sa accepti despartire

Aveti acelasi cerc de prieteni sau locuri in care va simtiti bine. Este normal, mai ales in cazul unei relatii de lunga durata, insa, perioada de vindecare inseamna un contact minim cu amintirile placute ale relatiei voastre, care te vor face doar sa regreti despartirea. 

Solutie: Daca vrei sa fii sigura ca nu o sa dai piept cu fostul iubit, nici macar accidental, vei putea apela in viitor la aplicatia Split, creata de Udi Dagan, care te ajuta sa eviti persoanele pe care nu vrei sa le intalnesti in cale. Aplicatia este conectata la Facebook, Twitter sau Instagram si foloseste o tehnologie de localizare, care anunta utilizatorul de distanta care se afla intre el si persona non grata, pe care vrea sa o ocoleasca cu orice pret.

2. Tendinta de a-i cere ajutorul/parerea aprobarea te face sa uiti de separare

Perioada de doliu este inevitabila dupa orice despartire, face parte din procesul de "vindecare" si are mai multe etape: soc, negare, furie si acceptare. Vrei sau nu, treci prin fiecare dintre aceste etape si, chiar daca in perioada negarii, vei fi tentata sa reiei legatura cu el, este important sa-ti infranezi pornirile.

Solutie: Probabil ca nu vei reusi sa-ti controlezi foarte bine impulsul de a-l cauta ori suna, de aceea, este indicat sa-i stergi numarul de telefon ori sa-i dai unfriend pe retelele de socializare, pentru a elimina orice cale prin care l-ai putea contacta. Depoziteaza toate fotografiile cu el, amintirile si lucrurile care-ti aduc aminte de relatia voastra intr-o cutie, pentru a trece mai usor peste aceasta perioada dureroasa.

3. Apropierea de ex nu te lasa sa cunosti oameni noi 

Continui sa te vezi cu fostul iubit, va faceti planuri comune si petreceti mult timp impreuna? Gresit, spun specialistii, care sunt de parere ca astfel de comportamente sunt daunatoare psihicului fiecaruia dintre voi. Nu faci decat sa te complaci intr-o relatie care nu exista, sa nutresti speranta unei impacari ori sa crezi ca, daca esti aproape de el, suporti mai usor despartirea.

Solutie: Aceste comportamente nu te lasa sa mergi mai departe si sa-ti vezi de viata ta, sa fii deschisa noilor provocari, flirturi si relatii. Este timpul sa incetezi sa te mai vezi cu el, sa iesi in oras si sa cunosti oameni noi, sa descoperi... o alta viata, mai frumoasa, fara el.

Sursa foto: Pcmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare