Dragoste

#relatie #egoism #relatie de dragoste #relatie de iubire #egoism relatie

3 momente in care ai voie sa fii egoist in relatie

Cuvintul "daruieste" este destul de familiar femeilor, insa de multe ori acesta devine obsedant pentru reprezentantele sexului frumos, mai ales cand vine vorba despre relatii amoroase. In general, in sufletul femeilor care sunt casatorite sau implicate intr-o relatie se da o lupta intre doua nevoi primoridiale: daruinta vs independenta. Psihologii spun insa ca intr-o casnicie sau relatie, obstacolele nu trebuie luate ca o corvoada, iar femeile ar trebui sa stie ca exista momente in care egoismul lor poate fi constructiv in relatia de cuplu. Iata cateva momente in care poti fi egoista intr-o relatie:


1. Cand nu mai esti multumita de aspectul tau fizic

Odata ce trec anii si esti implicata intr-o casnicie sau o relatie, debuteaza si rutina. Mai intai renunti la cateva antrenamente la sala, apoi incepi usor-usor sa te neglijezi si pe tine, ajugand sa mergi la coafor o data pe luna. Toate acestea din dorinta de a te dedica mai mult familiei. La un moment dat insa ajungi in postura de te privi in oglinda si sa nu te mai recunosti. Asadar atunci este momentul potrivit sa iei hotararea de a-ti acorda si tie mai mult timp, mai multa ingrijire.

Daca nu te simti bine in pielea ta, vor incepe si frustrarile, care implicit vor afecta si comportamentul tau fata de ceilalti membri ai familiei.

Mergi din noi la sala, rasfata-te cu sedinte de spa sau masaj, nu lasa rutina si grijile sa iti afecteze psihicul si fizicul.


2. Cand simti ca vrei sa fii mai spontana

Chiar daca ai copii, incearca sa nu iti faci programul strict dupa ei. Vorbeste de exemplu si cu ceilalti parinti, astfel incat sa puneti la punct un program in care sa ii duceti pe micuti pe rand la gradinita ori la scoala. Astfel vei avea mai mult timp pentru tine ori pentru a rezolva si alte probleme sau pur si simplu pentru a face lucruri banale si spontane care te incanta.


3. Cand simti ca vrei o pauza de la copii

Desi in general copiii pica stric in responsabilitatea mamelor, nu trebui sa te consideri vinovata daca simti ca ai nevoie de o pauza de la postura de mama. Partenerul tau are si el obligatii fata de copii. Asa cum el iti cere timp pentru a merge la meci cu amicii si tu ii poti cere lui timp pentru a petrece timp alaturi de prietenele tale.

Sursa foto: womansday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare