Dragoste

#dragoste #comunicare #casnicie #rezolvare probleme #salvare casnicie

3 lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a-ti salva casnicia

Simti ca incepi sa pierzi controlul a tot ceea ce se petrece in casnicia ta si ca problemele si certurile sunt din ce in mai accentuate? Atunci este momentul sa te gandesti serios la un plan care sa te ajute sa treci peste aceasta perioada grea si sa iti salvezi casnicia. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le faci nu doar in momentele in care simti ca ai pierdut controlul relatiei tale, ci pe intreg parcursul casniciei tale:


1. Initiaza comunicarea sincera

Daca vrei sa ai o casnicie de durata, fara probleme, incearca sa iti antrenezi partenerul in discutii sincere in ceea ce priveste frustrarile, furiile, dezamagirile si chiar nemultumirile fata de viata voastra sexuala. Niciun subiect nu ar trebui sa fie o limita pentru voi, atat timp cat considerati ca sunteti o familie si doriti sa aveti o casnicie solida si sanatoasa.

Comunicarea este cel bun remediu pentru o casnicie care se afla pe marginea prapastiei. Lupta si certurile sunt lucruri copilaresti si nu au ce cauta intr-o relatie considerata adulta.


2. Lucrati in echipa pentru rezolvarea problemelor

Atunci cand intampinati o problema, nu ramaneti blocati pe tema disecarii intre bine si rau, ci incercati sa rezolvati problema in echipa. Straduiti-va sa lucrati impreuna pentru rezolvarea tuturor dificultatilor intampinate incat sa nu ajungeti la certuri si sa obtineti amandoi ceea ce va doriti.

Crearea unei echipe implica ideea unui parteneriat, care la randul sau induce ideea de respect, sustinere si daruire. Atat timp fiecare dintre voi veniti cu cele mai bune solutii si intentii, relatia voastra va fi una fara probleme.

De asemenea, reciprocitatea acestui parteneriat creeaza un mediu propice dragostei si increderii, iar cand exista aceste lucruri relatia se construieste pe responsabilitate si dragoste reciproca, deoarece siguranta te face sa te simti iubit si ocrotit.


3. Pastreaza o conexiune stransa cu partenerul

La un moment dat, partenerii tind sa se indeparteze si sa isi valorifice propriile valori sau pasiuni. Cel mai important este insa sa va pastrati o conexiune stransa, fara limitari insa. Mentine-ti aceasta conexiune prin comunicare, sex, afectiune, intelegere si grija unul fata de celalalt.

Nimic nu va garanteaza ca relatia voastra va ramane puternica decat legatura care se creeaza printr-o viata sexuala pe deplin satisfacatoare.

Sursa foto: marriage.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului