Dragoste

#discutie cuplu #comunicare cuplu #cuplu

3 discutii esentiale intr-o relatie sanatoasa

Modul in care o pereche alege sa relationeze in cadrul unei legaturi amoroase este foarte diferit de la un cuplu la altul. In timp ce unele perechi poarta nenumarate discutii, chiar si asupra celor mai banale aspecte, altele prefera pacea perpetua, din dorinta de a evita confruntarile. Cum calea ideala ramane cea de mijloc, descopera trei dintre discutiile importante intr-o relatie sanatoasa, de lunga durata!

Totala absenta a certurilor intr-o legatura amoroasa serioasa este rareori de bun augur, la fel cum si discutiile tensionate foarte frecvente nu conduc, in majoritatea cazurilor, catre un final fericit. Calea ideala spre o relatie solida pe termen lung este cea a discutiilor oneste, fara subterfugii si atacuri murdare la adresa celuilalt partener, care determina intarirea legaturii dintre cei doi.

Care sunt, asadar, discutiile pe care orice cuplu ar trebui sa le bifeze, cu scopul de a-si consolida relatia? Iata care sunt trei dintre cele mai importante, evidentiate de specialisti:

1. Stabilirea libertatii personale

In cadrul cuplului, libertatea personala este strans legata de aspectul financiar. Asadar, partenerii ar trebui sa stabileasca foarte clar care sunt limitele proprii, ce tolereaza si ce nu etc. cand vine vorba despre libertatea proprie.

Problemele apar mai ales in cadrul cuplurilor unde un partener este cheltuitor, iar celalalt este foarte econom. O solutie, in acest caz, ar putea fi gasirea unui compromis: fiecare partener are la dispozitie o anumita suma pentru nevoile proprii, fara a ignora aportul la “contul comun” al cuplului.

2. Stilul de viata

Stilul de viata al partenerilor unui cuplu este un alt aspect care trebuie dezbatut inca din primele etape ale relatiei. Astfel, spre exemplu, un partener cu un stil de viata foarte activ ar putea sa nu tolereze un altul sedentar, si viceversa. Discutiile clare pe aceasta tema pot duce la gasirea unei cai de mijloc: de pilda, zile in care cuplul se implica in activitatile sportive preferate de partenerul “activ” si zile in care cei doi se relaxeaza conform dorintelor celui “sedentar”.

3. Spiritul de echipa

Cele mai trainice cupluri sunt cele care formeaza o echipa – acelea care fac front comun impotriva adversitatilor, dar si care lupta impreuna pentru evolutia (personala si profesionala) a celuilalt partener.

Discutiile pe tema nevoilor, aspiratiilor si conceptiilor despre viata ale fiecarui partener de cuplu ar trebui sa lamureasca de timpuriu daca exista sau nu disponibilitate pentru investitia nu doar in viitorul propriu, ci si al celuilalt si, mai ales, al perechii.

Mai multe articole despre relatii, probleme existente si solutionarea lor gasesti aici.

Foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare