Dragoste

#cuplu #relatie #comunicare #incredere #comportament #cearta

10 obiceiuri proaste care dauneaza unei relatii (II)

Sunteti cuplul perfect pentru ca va intelegeti de minune insa, ca in orice relatie, sunt momente cand lucrurile mai “scartaie”. Pate ca nu iti dai seama, dar ti-ai format niste obiceiuri care reusesc , cateodata, sa strice buna-dispozitie dintre voi doi.

 

 

6. “Ma descurc si singur/a”

De ce trebuie sa spui asta atunci cand partenerul tau vrea sa te ajute, chiar si cu cele mai marunte lucruri? Stiu ca poti sa te descurci cu tot ceea ce iti propui, dar partenerului tau chiar ii face placere sa aiba grija de tine. Pe de alta parte, cu totii apreciem persoanele care nu cer ajutorul celor din jur si iau totul in proprriile maini, insa intr-o relatie, ar fi indicat sa te sprijini un pic si de partenerul tau. Ii va face placere, la fel cum si tu te bucuri de fiecare data cand il poti ajuta.

7. “Imi trece cam greu supararea”

Majoritatea femeilor au o problema: tin supararea mult prea mult. Daca barbatii intotdeauna gasesc o cale de a lasa in urma certurile si isi recapata imediat zambetul, doamnele prefera sa ramana bosumflate, probabil pentru a instaura in partener un adanc sentiment de vinovatie.

Acest lucru se intampla indiferent de caz, daca acuzatiile sunt grave sau este vorba pur si simplu despre o copilarie. Care este riscul? In timp, aceasta atitudine lasa un gust amar. Poate ca tu te simti chiar bine cand alegi sa stai suparat, iar partenerul incearca sa te impace, dar la un moment dat, risti sa ti se spuna ca exagerezi si ca deja "s-a umplut paharul". Inceteaza cu comportamentul imatur si concentreaza-te asupra lucrurilor care intr-adevar conteaza.

8. “Prefer sa spun DA, decat sa incep o discutie”

Si te intrebi apoi de ce partenerul tau nu reuseste sa isi dea seama ce anume iti doresti tu. Nu va putea sa iti citeasca gandurile niciodata, daca tu nu iti formulezi clar preferintele sau nemultumirile. Intr-adevar, sunt subiecte care pot duce la discutii mai intense, dar acesta nu este un motiv pentru a aproba verbal.

Cu toate ca spui "da", corpul si atitudinea ta vor transmite clar un “nu”, iar partenerul tau va fi confuz, pentru ca nu va sti ce sa mai creada. Intr-un final, risti sa fiti amandoi nemultumiti, pentru ca se va instala o eroare de comunicare.

Asuma-ti riscurile propriilor tale pareri si discuta liber despre ceea ce te framanta, pentru ca la urma urmei, trebuie sa va cunoasteti si sa va intelegeti reciproc.

9. “Imi vine greu sa spun <> ”

Nu este o problema pe care o ai doar tu, ci dimpotriva, multa lume se confrunta cu incapacitatea de a a-si cere scuze. Daca fata de alte persoane gestul isi mai gaseste scuze, fata de partenerul tau nu ar trebui sa existe un orgoliu care sa te impiedice sa iti ceri iertare .

Ai observat cat de minunate sunt aceste cuvinte si ce efect extraordinar au asupra unei persoane? Iti va fi greu la inceput, dar chiar te vei simti mai bine daca vei spune cu toata sinceritatea “imi pare rau”. Gandeste-te cum te simti tu atunci cand ti se ofera scuzele pe care le meriti si poti trece, astfel, mai departe.

10. “Il intrerup de fiecare data cand vorbeste”

Poate ca pe tine te ia valul atunci cand aveti o conversatie despre un subiect care te pasioneaza, asa ca iti intrerupi partenerul cand vorbeste, fara sa iti dai seama, pentru ca vrei sa spui mai repede tot ce iti trece prin minte. Un obicei nevinovat, dar pe care unele persoane il catalogheaza drept o lipsa de respect .

Daca pe tine nu te deranjeaza atunci cand el procedeaza la fel, este timpul sa te adaptezi si sa intelegi ca este, de fapt, o dovada de respect si o notiune de bun-simt sa il lasi pe celalalt sa isi termine ideile inainte de a interveni.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului