Poze dragaica

Iata cele mai relevante poze despre dragaica de pe acasa.ro

Cele mai citite despre dragaica

La noapte sunt Sanzienele! Afla ce trebuie sa faci ca sa iti mearga bine

Ne asteapta o noapte magica, potrivit traditiilor populare. 24 iunie este sarbatoarea Sanzienelor sau Dragaica, insa seara din ajun si noaptea care o precede au o incarcatura aparte. Se crede ca, dupa lasarea intunericului, minunile sunt posibile, iar fortele benefice si cele malefice ajung la apogeu.

Obiceiuri de Sanzaiene

Legendele spun ca Sanzaienele sunt niste fete foarte frumoase, care traiesc prin paduri sau pe campii. Ele se prind in hora si "dau puteri" deosebite florilor si buruienilor,

Cum previi furia Ielelor de Sanziene. Ce sa nu faci cu niciun chip

Spre deosebire de Rusalii, care sunt reprezentari fantastice aducatoare de rele, Sanzienele sunt zane bune. Dar ele pot deveni si forte daunatoare, lovindu-i pe cei pacatosi cu „lantul Sanzienelor”, pot starni din senin si vijelii, pot aduce grindina, lasand campul fara de rod si florile fara de leac.

Cele mai noi despre dragaica

Sanzienele, o sabatoare magica. Traditii si superstitii de care sa tii cont

In fiecare an, pe 24 iunie, romanii sarbatoresc Sanzienele. Cunoscuta si sub denumirea de "Noaptea de Sanziene" sau "Dragaica", aceasta sarbatoare are o lunga traditie in cultura romaneasca si este celebrata cu entuziasm de catre comunitatile rurale si urbane.

Festivalul National Concurs de Muzica Populara ”Benone Sinulescu”, editia a cincea,va avea loc pe 17 si 18 iunie, la Targul Dragaica din Buzau

Ajuns la cea de a cincea editie, Festivalul National Concurs de Muzica Populara „Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Romania, va avea loc in zilele de 17 si 18 iunie, pe scena Targului Dragaica, Buzau.

Traditii si obiceiuri de Sanziene! Ce trebuie sa faci astazi pentru a avea noroc

In fiecare an, pe 24 iunie, in Romania se sarbatoresc Sanzienele, sarbatoare cunoascuta si ca Dragaica. In seara din ajunul sarbatorii, dar si in noaptea care o precede se crede ca, dupa lasarea intunericului, minunile sunt posibile, iar fortele benefice si malefice ajung la apogeu.