Do it yourself

#jambiere #pulover #stil feminin #bolero #bentita #diy

Haine trendy si calduroase facute din lucruri vechi

Desi zapada doar ne-a amenintat putin cu prezenta ei, e deja timpul sa te gandesti la accesoriile pentru iarna care iti vor tine de cald. Iti poti crea singura manusi, caciuli sau jambiere confortabile folosindu-te de tesaturi mai vechi, cum ar fi puloverele pe care nu le mai porti.

Jambiere

O pereche de jambiere cumparate dintr-un magazin de accesorii iti vor scoate cateva zeci de lei din buzunare. Insa avantajul este ca le poti face si singura. Si nu e deloc greu. Tot ce ai nevoie este un pulover din lana mai vechi, cu un model interesant. Desprinde-i manecile cu atentie, pentru ca materialul sa nu se destrame. Apoi, cu un fir de lana sau unul mai gros din bumbac festoneaza-i marginile. Poti purta jambierele cu ghete sau peste cizme, cu fusta sau cu o pereche de jeansi.

Bentita

Sursa foto: rufflesandstuff.com

Nici caciula n-ai vrea, dar parca nici bentitele cu urechi nu te incanta? Ei, bine, o bentita lata din lana care sa iti incalzeasca urechile si sa iti tina cald la ceafa poate fi o solutie. Ce ai de facut?

Sursa foto: rufflesandstuff.com

Cauta printre hainele vechi un pulover - la o adica, poate fi cel de mai sus din care ai taiat manecile pentru jambiere - si decupeaza din partea frontala sau din cea dorsala o fasie lata cam de 10 centimetri si lunga cat circumferinta capului tau.

Sursa foto: rufflesandstuff.com

Apoi, cu un ac si cu o ata tiveste-i delicat marginile si la final imbina cele doua laturi mici. Ai obtinut bentita pe care poti sa o accesorizezi cum vrei.

Bolero

Sursa foto: kollabora.com

Un bolero dintr-o patura poate parea amuzant, dar la urma urmei cata vreme acasa iti place sa stai invelita, de ce nu ai face-o mereu. Alege o patura noua, eventual una de dimensiuni reduse, si indoaie-o la jumatate. Apoi, prinde-i lateralele intre ele, avand grija sa lasi loc si pentru scos mainile. In cel mult 20 de minute ai un bolero senzational!

Pulover deschis la spate

Sursa foto: lovemaegan.com

Ai vazut ca se poarta puloverele cu fermoar la spate, dar la fel de interesante sunt si cele deschise. Si nu in fata, ci tot la spate. Alege din sifonier un pulover clasic.

Sursa foto: lovemaegan.com

Cu o foarfeca, taie-i pe din doua, pe lungime, partea dorsala. Tiveste cu grija cele doua bucati, apoi cu ace de siguranta fantezie prinde cele doua laterale. Obtii un pulover precum cel din imagine, extrem de interesant si de inedit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare