Do it yourself

#exfoliere buze #buze #ingrijire buze

Exfolierea buzelor. 4 ingrediente naturale la care poti apela

Buzele sunt, de multe ori, ignorate cand vine vorba despre exfoliere. Insa acestea au nevoie, la fel ca restul corpului, de tratamente speciale pentru a nu se crapa si pentru a nu avea aspectul de buze uscate. Exfolierea buzelor trebuie facuta cel putin o data pe saptamana.  

 

Chiar daca folosesti in mod constant balsam de buze, celulele moarte de la suprafata acesteia nu sunt indepartate. Pentru asta au nevoie de exfoliere.  

Deoarece buzele sunt foarte delicate, tratamentul lor este diferit de cel al celorlalte parti ale fetei. Urmatoarele sunt optiuni simple, natuale, pe care le ai deja acasa, sunt numai bune de pus in practica. Nu uita ca dupa exfoliere sa aplici un balsam pentru a forma o bariera protectoare si a mentine buzele hidratate.

Iata care sunt ingredientele naturale pe care le poti folosi pentru exfolierea buzelor:

1. Cafea. Amesteca o lingurita de ulei de masline (sau de cocos) cu zat de la cafea. Se aplica amestecul cu ajutorul unei dischete demachiante si se lasa sa actioneze intre 5 si 10 minute, apoi se clateste.

2. Zahar. Este un exfoliant natural care, in cazul buzelor, trebuie folosit cu grija si niciodata singur. Se amesteca cu putin ulei de masline sau de cocos pentru a obtine o pasta care se aplica tip de maxim 5 minute pe buze. La final se poate amsa usor cu o discheta. Se clateste cu apa calda. 

3. Miere. Amesteca o lingurita de miere cu una de uleiul de migdale si cu zahar brun. Pasta formata se intinde pe buze si se maseaza usor, timp de cateva minute.  Se sterg buzele usor, cu o discheta demachianta. Nu necesita clatire.

4. Lamaie. Stoarce o lamaie si prepara un amestec din zahar, miere si suc de lamaie, cat sa obtii o compozitie cremoasa. Cu o discheta demachianta aplica solutia pe buze si freaca-le timp de cateva minute si clateste cu apa.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare