Do it yourself

#scapa de acnee #imperfectiuni #acnee

Cum sa scapi de imperfectiunile lasate de acnee. Anumite produse le pot ameliora

Multi oameni se lupta cu acneea, iar faptul ca apare doar in adolescenta este un mit. Desigur, exista norocosi care trateaza aceasta problema si nu mai apare niciodata, dar cauzele pot fi diverse, astfel ca uneori devine o batalie dusa pe viata.

 

Lucrurile nu sunt usoare nici dupa ce acneea este tratata. In cazul formelor agresive, raman semne adanci, care sunt inestetice, dar mai grav este ca afecteaza stima de sine a persoanelor in cauza: femei care nu se simt confortabil sa fie vazute fara machiaj, barbati care nu se considera suficient de atractivi din cauza tenului.

Vestea buna este ca exista solutii. Exista proceduri cosmetice care pot imbunatati vizibil aspectul tenului, dar exista si produse ce contin ingrediente benefice si care pot ameliora considerabil semnele lasate de acnee. Desigur, elementul cheie este rabdarea. Rezultatele unei rutini corecte de ingrijire a tenului vor aparea, dar nu peste noapte, asa ca asteptarile trebuie sa fie realiste.

Primul pas - demachierea

Ca in orice rutina corecta, primul pas, care este absolut obligatoriu: demachierea. Putem folosi o apa micelara, o crema demachianta, sau o spuma de curatare, in functie de ten si de nevoile acestuia. De exemplu, pentru un ten sensibil ar fi ideala o spuma, astfel incat sa nu agresam pielea prin frecarea cu discheta demachianta, ci sa facem miscari circulare blande cu degetele.

In acest caz, ideala este o spuma micelara de curatare conceputa special pentru tenul acneic, care contribuie la estomparea semnelor. Poate contine extract de lemongrass, care echilibreaza secretia de sebum si are proprietati antiinflamatorii.

O apa micelara benefica, destinata tenului sensibil si cu cicatrici, ar trebui sa contina ingrediente precum musetel, deoarece are rol dezinfectant, antiinflamator si antibacterian, dar si extract de tei, cu rol in regenerarea pielii, care calmeaza si tonifica pielea. Daca la toate acestea se adauga si acid hialuronic, cu atat mai bine.

De asemenea, crema demachianta poate contine mandarina verde si ceai matcha. Mandarina verde este foarte buna pentru tenul acneic, gras, sau cu seboree. Ceaiul matcha ajuta la combaterea acneei si a semnelor lasate de aceasta datorita continutului de substante antioxidante cu efect antibacterian si antiinflamator.

Produse care tintesc problema

Mai departe urmeaza faza in care trebuie sa utilizati un produs ce tinteste direct problema, si anume acneea sau cicatricile.

Produsele foarte apreciate sunt cele care contin retinol, recomandat pentru pielea cu imperfectiuni, foliculita sau pete pigmentare si reduce ridurile, dar stimuleaza si productia de colagen. Totusi, trebuie sa retineti ca nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, dar nici persoanelor care urmeaza sa se expuna la soare puternic.

O alta varianta este crema cu miere manuka, destinata tenului ce are nevoie de regenerare si hidratare intensiva. Datorita ingredientelor sale, adica miere manuka, aloe vera, vitamina E, pantenol si ceara de albine, creeaza un strat protector pe suprafata pielii, hraneste epiderma si actioneaza eficient pentru a sustine procesele de regenerare celulara.

Mierea de manuka este cunoscuta drept singura miere care si-a dovedit de-a lungul timpului proprietatile antibacteriene, antiseptice si antiinflamatorii, iar panthenolul are un rol esential in regenerarea pielii ranite, stimuland reinnoirea celulelor epidermului si dermului.

Puteti opta si pentru o masca jeleu cu menta, un ulei regenerant sau un produs cu efect de peeling pentru ten sensibil.

Acidul salicilic este de asemenea foarte util in combaterea imperfectiunilor, fiind un activ cosmetic cu efect de exfoliere. Dupa utilizare, aspectul tenului se imbunatateste vizibil, serul ajutand la rafinarea porilor dilatati, estomparea imperfectiunilor acneice si a punctelor negre, cat si la echilibrarea secretiei de sebum.

Fiecare experienta privind rutina de ingrijire a pielii este unica.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare