Do it yourself

#ceara homemade # ceara de zahar #diy #ceara

Cum sa prepari acasa “ceara” de epilat din zahar! Este foarte simplu si este usor de folosit

Nu vrei sa dai banii pe produsele speciale din comert, sau iti este frica sa mai mergi la salon in contextul pandemiei de coronavirus? Atunci, trebuie sa stii ca poti prepara acasa propria “ceara” din zahar. Este foarte simplu de preparat si in plus este foarte usor de folosit chiar si in cele mai greu accesibile zone.

 

“Ceara” de epilat pe baza de zahar se prepara foarte usor. Ai nevoie de doar trei ingrediente pe care oricine la are in casa:

  • 1 cana de zahar;
  • 1/4 cana de apa;
  • 1/4 cana cu suc de lamaie.

Intr-o oala de inox, curata, adauga toate ingredintele si ameste bine. Pune oala pe foc si las-o sa dea in clocot. Lasa compozitia sa fiarba timp de 5-7 minute, la foc mic, amestecand in continuu, in tot acest timp.

Adauga apoi “ceara” obtinuta intr-un borcan curat si sterilizat. Las-o sa se raceasca timp de 10-20 de minute. Poti prepara mai multa ceara, deoarece pastrata intr-un borcan cu o inchidere ermetica, la frigider, rezista cateva luni. Nu trebuie decat sa o incalzesti la microunde inainte de folosire.

Pentru a aplica ceara pe corp foloseste-te de bete speciale din lemn. Indepartarea acesteia se face foarte simplu, cu mana. Nu au nevoie de benzi speciale sau alte materiale.

Sursa foto: draxe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului