Do it yourself

#cercei #diy #agrafe de birou

Cum sa iti faci cercei surprinzatori cu ajutorul agrafelor de birou

Vrei sa iti creezi niste cercei surprinzatori unici si foarte eleganti? Tot ceea ce iti trebuie sunt niste banale agrafe de birou. Acestea sunt realizate dintr-o sarma de otel care se poate indoi si manevra foarte usor pentru a crea diverse bijuterii. Iata cum ii poti realiza:


1. De ce ai nevoie

- doua agrafe de birou
- un cleste de bijuterii
- cateva margele cu un diametru suficient de mare pentru a acoperi gaura agrafelor
- banda de mascare


2. Cum se realizeaza

Pentru inceput, indreapta agrafa de birou pana cand obtii o linie dreapta, apoi aplatizeaz-o usor cu clestele.

Pentru a elimina disconfortul produs de zonele neuniforme ale sarmei, acopera cu panza izolatoare sarma. Dupa ce ai realizat aceste procese curbeaza sarma usor la ambele capete.

Citeste si: Cum sa iti realizezi singura accesorii uimitoare




Cu partea rotunjita a clestelui prinde unul dintre capetele sarmei si curbeaz-o usor, astfel incat sa creezi un cerc mic. Continua apoi acest proces, pana obtii o spirala.



La aceasta spirala, mai este nevoie de o bucla pentru a putea fi atasate si restul elementelor ale cercelului. Daca vrei sa creezi un model si mai inedit, poti face mai multe spirale micute, de care sa agati diverse margele.

Citeste si: Cum sa iti cureti bijuteriile

Daca vrei sa creezi niste cercei mai lungi, poti sa tai sarma in bucati mai mici, pe care sa le asamblezi intre ele, pe lungime. Intre acestea poti fixa niste margele micute viu colorate, pentru a masca imbinarile.



Dupa ce ai realizat aceste bucati micute cu margele, imbina-le cu spiralele pe care le-ai realizat mai inainte. Adauga-le un carlig si in partea se sus, apoi prinde-le cu un sistem de inchidere.

Desigur, daca iti pui imaginatia la incercare, poti realiza si alte modele deosebite de cercei cu ajutorul agrafelor de birou, asadar, cu putina inspiratie, cateva margele micute si cu un cleste poti realiza niste cercei fabulosi, care vor atrage atentia prin originalitatea lor.

De asemenea, daca vrei sa completezi aceasta tehnica, poti sa combini agrafele de birou si cu alte obiecte, precum hartia viu colorata.



Sursa foto: cutoutandkeep.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare