Do it yourself

#intretinere pantofi piele #intretinere pantofi #pantofi piele

Cum sa intretii corespunzator pantofii din piele

Ingrijirea pantofilor din piele poate parea destul de dificila. Cu toate acestea, pielea este de fapt incredibil de durabila atunci cand i se ofera putina dragoste si atentie. O grija adecvata a pantofilor din piele (fie cizme, sandale sau adidasi casual) se rezuma intr-adevar la doua concepte principale, Primul este faptul ca acestia trebuie sa pastrati curati. Al doilea este ca trebuie mentinuti uscati. Doar cativa pasi simpli vor ajuta mult la longevitatea incaltamintei tale.

Iata cativa pasi care speram sa te ajute pe tine, dar si pe accesoriile tale dedicate picioarelor.

Pielea trebuie sa respire, la fel ca pielea ta

Ar trebui sa ai intotdeauna cel putin doua perechi de pantofi pentru a le oferi si lor sansa sa se “odihneasca” cel putin o zi. Pe langa acest aspect, picioarele tale transpira, iar pielea absoarbe umezeala. Pielea umeda este mai susceptibila la intindere, zgarieturi, sifonare si patare. Purtarea lor o data la doua zile le ofera timpul adecvat ca sa se usuce.

Pastreaza la indemana o perie de pantofi sau o carpa din microfibra si curata incaltarile dupa fiecare purtare. Acest lucru va impiedica orice murdarie greu de indepartat. Atunci cand nu ai chef de acest lucru, ghideaza-te dupa o veche vorba, si anume: “Nu lasa pe maine ce poti face astazi.”.

Acest lucru ar trebui sa fie de la sine inteles, dar daca este posibil, evita sa porti pantofi din piele in timpul unei zi cu ploaie si incearca sa nu calci pe trotuarele acoperite cu sare si zapada in timpul iernii. Apa poate pata chiar si pantofii din piele impermeabili, iar talpile din piele devin mai vulnerabile la suprafetele abrazive precum betonul atunci cand sunt umede. Daca stii ca va trebui sa le porti pe ploaie sau pe zapada, foloseste articole de protectie pentru a le proteja. In cazul in care se uda, evita sa-i usuci langa un calorifer sau langa o fereastra. Caldura si lumina soarelui pot crapa si deteriora pielea. Lasa incaltamintea sa se aeriseasca singura timp de cateva zile.

Praful poate ajunge in pantofii din piele in timp, ceea ce poate rezulta pete si degradare. Daca nu vei purta pantofii in mod regulat, pastreaza-i intr-un sac din material textil pentru a-i proteja, dar permitandu-i pielii sa respire in acelasi timp.

Exista cu siguranta si alti pasi pe care ii poti lua in considerare pentru a prelungi durata de viata a pantofilor din piele, cum ar fi folosirea balsamului de piele sau ducerea lor la un cizmar pentru intinerire. Vei fi surprins de durabilitatea pantofilor din piele daca ai grija de ei.

Incaltamintea de calitate dureaza mai mult

In cele din urma, daca alegi incaltaminte din piele de calitate, iti va fi mult mai usor sa te bucuri de pantofii preferati pentru mult timp.

Annely este un brand care confectioneaza produse din piele naturala. Incaltarile realizate de catre profesionistii acestei firme sunt create in asa fel incat sa nu fie nevoie sa-ti aloci mult timp intretinerii acestor pantofi.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare