Do it yourself

#apa #ingrijire par #orez

Apa in care fierbi orezul, miracol pentru ingrijirea parului. Cum sa o folosesti

Ingrijirea parului poate fi realizata eficient si fara a investi in produse costisitoare, utilizand ingrediente pe care le avem deja in bucatarie. De exemplu, apa in care a fiert orezul este bogata in minerale si vitamine, cum ar fi vitaminele B1, C si E, care ajuta la repararea parului deteriorat. In loc sa aruncati apa dupa ce ati fiert orezul, ganditi-va sa o pastrati pentru a beneficia de aceasta sursa naturala de ingrijire a parului.

Ce este apa de orez si cum o poti prepara

Apa de orez nu este apa utilizata pentru a inmuia orezul, ci aceea in care orezul este fiert. Este usor de preparat acasa si necesita doar orez jasmine (preferabil organic) si apa purificata sau distilata. Se fierbe orezul in apa si apoi se strecoara excesul de apa intr-un pahar, care trebuie pastrat la frigider peste noapte. Dupa ce s-a racit, poate fi utilizat ca ingredient puternic pentru un ten luminos si un par stralucitor. Lichidul poate fi pastrat la frigider cel mult 4 zile.

Cum se foloseste apa de orez

Apa de orez poate fi folosita ca inlocuitor pentru samponul obisnuit, in special apa de orez fermentata, care se apropie de pH-ul natural al scalpului. Clatirea parului cu apa de orez poate oferi stralucire si elasticitate parului, datorita continutului de inositol, care ajuta la stimularea cresterii parului. In plus, proteinele, vitaminele si mineralele din apa de orez pot intari si hidrata parul, conferindu-i un aspect matasos.

Apa de orez, secretul frumusetii

Apa de orez este bogata in vitamine, minerale si aminoacizi care poate contribui la o piele sanatoasa si frumoasa. In plus, contine acid ferulic, un antioxidant care poate ajuta la tratarea problemelor pielii, cum ar fi arsurile. Utilizati apa de orez pentru a va spala fata pentru a obtine o piele neteda si stralucitoare. Puteti turna putina apa de orez pe o discheta de bumbac si sa o folositi pentru a va masa fata. Repetati acest lucru de cateva ori pe saptamana pentru a oferi pielii un impuls de hidratare si ingrijire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare