Do it yourself

#solutii homemade #crema homemade #piele fina #tratament

3 retete homemade pentru o piele ca de bebelus

Soarele straluceste deja puternic, astfel ca am ajuns sa scoatem la purtare topuri, fuste si sandale. Tocmai de aceea, pielea astfel expusa trebuie sa arate foarte bine. Iar tratamentele cosmetice nu sunt niciodata ieftine. Exista insa retete pe care le poti prepara in casa asa incat sa obtii solutii menite sa iti confere o piele fina si stralucitoare.

Iata cateva dintre ele:

Cartof crud pentru subsuori delicate

Zona subratului este deseori neglijata, mai ales ca ti-e mai putin vizibila, astfel ca ajungi sa o ignori. Insa vara, atunci cand porti bluze cu maneca scurta sau topuri rascroite, e important ca subsuorile sa arate impecabil. Zona este una delicata, sensibila si trebuie tratata cu deosebita atentie. Pentru ca pielea subratului are tendinta sa se inchida la culoare, ai nevoie de felii de cartofi cruzi. Cartofii contin enzime si antioxidanti care ajuta la exfolierea pielii albind-o, o netezesc si o fac sa devina stralucitoare.

Taie doua felii de cartof de jumatate de centimetru grosime si cu ele maseaza timp de 3 minute zona subratului. Asteapta apoi 30 de minute, dupa care clateste-te bine cu apa rece si usuca subsuorile cu un prosop curat. Repeta tratamentul de doua ori pe zi timp de 3 zile.

Tratamente naturale pentru arsurile solare

Exista atat de multe remedii naturale impotriva arsurilor solare, incat nu ai niciun motiv sa cumperi solutii spray-uri sau creme din farmacii.

Spre exemplu, otetul de mere diluat cu apa filtrata, aplicat pe piele cu ajutorul unui tampon din bumbac functioneaza ca un antiinflamator natural, care reduce arsura si care accelereaza procesul natural de vindecare a pielii.

Gelul de aloe vera inghetat este un alt remediu la indemana. Amesteca intr-un blender gelul din doua frunze mari de aloe cu o jumatate de cana de apa. Toarna amestecul intr-o tavita de gheata si lasa la congelator. Cand ai o arsura, fie ca ai capatat-o in bucatarie, fie ca ai stat putin mai mult la soare, aplica un cub din acesta de gheata pe zona afectata. Va reduse senzatia de arsura si va ajuta la vindecarea mai rapida a pielii.

Bicarbonat si otet pentru calcaie crapate

Odata ce ai renuntat la incatamintea inchisa si ai trecut la cea de vara, vei observa ca pielea calcaielor nu arata tocmai bine. E ridata, crapata. Pentru exfolierea naturala a calcaielor ai nevoie de doua cesti de apa filtrata calda, o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu si o ceasca de otet. Scalda-ti picioarele timp de 10-20 de minute in acest amestec, apoi usuca-le cu un prosop curat. Aplica imediat o crema hidratanta. Atat bicarbonatul, cat si otetul actioneaza ca un exfoliant, care curata pielea moarta de pe calcaie, redandu-le frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare