Do it yourself

#indepartare zapada casa # zapada curte # zapada casa #sfaturi #idei #solutii #zapada

Zapada – prilej de bucurie pentru copii, batai de cap pentru adulti! Cum scapi rapid de aceasta!

Zapada a fost si va ramane pentru totdeaua bucuria copiilor. Nametii albi care scartie sub picioare si in care cei mici se pot juca in voie sunt oricand un motiv de bucurie pentru acestia. Pentru adulti insa, lucrurile nu mai stau chiar asa. Mai ales pentru cei care stau la curte si trebuie sa se lupte cu zapada de pe alee si din fata portii, dar si pe cea de pe acoperis, deoarece acumulata in cantitati mari poate cauza stricaciuni.

Poti face insa iarna mai usor de suportat, daca apelezi la cateva trucuri simple. In loc sa-ti faci griji si probleme privind zapada, mai bine rezolvi rapid problema acesteia si te bucuri si tu putin de patura alba de zapada. Iata cum poti scapa rapid de zapada din curte si de pe acoperisul casei.

1. Preventia, cea mai buna solutie 

Cel mai usor mod de a scapa de zapada este sa previi depunerea acesteia in strat gros. Pentru asta presara pe alee sare si solutii anti-inghet. Astfel zapada se va topi singura si nu se va forma nici polei. 

2. Actioneaza cand zapada este proaspat cazuta

Nu lasa zapada sa se adune si sa se batatoreasca sau sa inghete, deoarece munca va deveni titanica. Da zapada cu ajutorul unei maturi sau a unei lopeti de indata ce incepe sa se depuna. O poti cara in gradina pentru a o pune in jurul pomilor sau plantelor pe care le va proteja de ger.

3. Apeleaza la ajutor profesionist

Daca nu ai timpul necesar pentru a da zapada de pe casa sau din curte ori pur si simplu nu vrei sa-ti ocupi timpul cu aceste activitati poti apela oricand la ajutorul unor firme care se ocupa cu deszapezirea. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului