Do it yourself

#greseli constructie terasa # constructie terasa #terasa

Vrei sa construiesti o terasa? 5 greseli pe care sa nu le faci

O terasa poate sa asigure un timp petrecut in natura, o bucurie impartasita atat cu familia, cat si cu prietenii sau colegii de la serviciu care pot sa te viziteze. De asemenea, daca ai copii, ei se vor juca in liniste, iar tu poti sa ii supraveghezi privindu-i de la fereastra sau din curte. Daca vrei sa iti construiesti o terasa, iata cateva greseli pe care este bine sa nu le faci:

1. Nu ceri ajutor specializat

Desi pare simplu de realizat, uneori nu este asa cum da impresia ca este. De aceea este bine sa consulti un specialist, sa te interesezi de tot ceea ce este necesar ca autorizatie de constructie, sa iti iei materialele bune si echipa potrivita, precum si sa ai supraveghere a constructiei. Este o zona importanta si o sa te bucuri mult timp de ea daca este bine structurata si construita.

2. Nu cunosti reglementarile legale inainte de a o construi

Nu multi stiu ca sunt necesare autorizatii pentru orice tip de constructie sau alaturare a unei constructii deja realizate. Orice anexa are nevoie de acte specifice si trebuie sa fie specificata intr-un cadastru. De aceea, inainte de a te apuca de constructie, este bine sa mergi pe o cale legala si sa faci demersurile necesare pentru a nu risca sa primesti amenzi.

3. Nu stii care sunt materialele potrivite

Este important sa stii care sunt cele mai potrivite materiale de constructii folosite in zona din care provii sau in care locuiesti. Daca de exemplu vrei sa construiesti o terasa intr-o zona montana, va trebui sa utilizezi materiale diferite fata de situatia in care ai o casa de vacanta pe malul marii intr-o zona in care este caldura tot timpul anului si nu ploua.

4. Nu acorzi atentie fundatiei

Orice terasa are nevoie de o structura de rezistenta. In cazul teraselor se construieste una care de cele mai multe ori este legata de casa. Se sapa si se introduc stalpi, care este bine sa fie infipti la o adancime indicata de constructor, iar capetele lor trebuie sa fie sus tot conform unor norme specifice fiecarei situatii. De asemenea un lucru la care trebuie sa fii atent este solul pe care se lucreaza. Daca el este cu probleme, atunci intreaga constructie poate sa fie in pericol.

5. Incepi sa o construiesti inainte de a sti care este adevaratul scop al acesteia

Pentru a fi in acord cu ceea ce investesti, este bine sa te gandesti inainte de a cumpara materialele. Se poate sa ai un buget restrans si sa iei materiale refolosite. Nu este nici o problema, cat timp stii ce anume sa alegi si cum sa ingrijesti noua constructie. Daca stii ca o vei folosi intens, poate ca este bine sa iei materiale mai rezistente la trafic mare si sa investesti intr-o structura care sa sustina miscarea ce se va face pe terasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare