Do it yourself

#ikebana #buchete flori #atelierele ilbah #decorator floral # tutorial flori #curs decorator floral

Tutorial: Cum creezi un copacel din flori. 7 pasi simpli!

Aranjamentele florale par de multe ori prea sofisticate pentru a crede ca putem sa le realizam chiar noi, acasa. Monica Costache, decorator floral, ne explica pas cu pas cum sa realizam un copacel din flori, un aranjament care va oferi distinctie si veselie oricarei incaperi, fie ca este vorba de birou, casa sau un eveniment special. 

Timp de realizare: 1.30 ore - 2 ore

De ce avem nevoie? Am folosit, initial, un vas din table pe care ulterior l-am inlocuit cu unul de ceramica, burete, crizanteme olandeze, garofite, macese si bineinteles ca si suport, o creanga de salcie. Nu a lipsit nici lipiciul floral, cateva bucati de sarma speciala pentru insarmarea florilor si o cantitate considerabila de pietris, pentru mascarea buretelui din vasul de ceramic.

Pasul 1: Alegerea materialelor de lucru

 

Aceste gen de aranjament este potrivit atat pentru ocazii festive precum nunti, botezuri, aniversari, cat si pentru decorarea unei sufragerii sau a unei receptii de hotel. Eu am ales sa fac o bucurie colegelor de birou. Drept urmare, ca prim pas am pus buretele la hidratat, timp in care am pregatit materialul vegetal (curatat si taiat la dimensiunea dorita).

Am ales cu grija 9 fire de crizantema olandeza lila, 3 fire se santini galben, 7 fire de garofita. Am taiat ramurelele de flori de pe crengi si le-am insarmat pe cele care necesitau acest lucru.

Pasul 2: Alegerea florilor si taierea ramurilor de flori de pe crengi

Pentru un aranjament frumos trebuie sa ne asiguram de calitatea si prospetimea florilor. Dupa hidratare, am decupat buretele in forma ovala si l-am asigurat cu rafie pe batul de salcie. Vasul de ceramica l-am captusit bine cu burete imbibat cu apa, in care ulterior am infipt batul de salcie. Buretele cu apa are o greutate destul de mare, iar daca lucram cu el suspendat trebuie sa ne asiguram ca produsul final are stabilitate si ca nu exista riscul de a se prabusi. Mergand pe principiul “cine nu munceste nu greseste” sau “incepatorului i se iarta tot”, abia cand am inceput sa dau viata copacelului am realizat si mai bine greutatea acestuia si intr-un final, am realizat ca cea mai buna stabilitate o va avea intr-un vas de ceramica.

Pasul 3: Decuparea buretelui si fixarea lui in vasul ceramic

In cele din urma am infipt, in cateva puncte strategice din burete, crizanteme olandeze pentru a stabili astfel inaltimea aranjamentului.

Pasul 4: Fixarea florilor, pentru stabilirea inaltimii aranjamentului

Am continuat sa infig, fir cu fir crizantelemele olandeze, pana am acoperit intreaga suprafata de lucru.

Pasul 5: Fixarea crizantemelor, pentru acoperirea intregii suprafete

In cele din urma am decorat, pentru o pata de culoare, cu cateva garofite, santini galben si macese.

Pasul 6: Decorarea cu santini galbeni, garofite si macese

Pentru ca nu am optat pentru un aranjament floral la baza copacelului, am mascat buretele din vasul de ceramica cu pietricele si am ornat cu cativa lastari de garofita.

Pasul 7: Decorarea vasului cu pietricele si finisarea

Iata si rezultatul mult asteptat!

Pentru ce ocazie se potriveste acest tip de aranjament?

Aceste gen de aranjament este potrivit atat pentru ocazii festive precum nunti, botezuri, aniversari, cat si pentru decorarea unei sufragerii sau a unei receptii de hotel. 

Monica Costache urmeaza cursul de “Design floral” in cadrul Atelierelor ILBAH, unde invata arta de a da viata florilor. Acest curs de calificare, acreditat de Ministerul Muncii si al Educatiei, si recunoscut la nivel national si international, ii ofera posibilitatea de a deprinde cele mai importante cunostinte, pentru realizarea unor aranjamente florale artistice. De asemenea, abordarea practica din cadrul cursului ii ofera sansa de a imbina imaginatia cu tehnica florala, sub indrumarea trainerului Cristina Dumitrache, pentru a obtine cele mai originale si de impact aranjamente.

Pentru cei pasionati de Ikebana, cursul de “Design floral” include o serie de sedinte introductive, sustinute de catre expertul international Sanda Lazur, existand posibilitatea de a aprofunda in cadrul workshopului de Ikebana aceasta tehnica florala.

Toate detaliile despre curs se regasesc AICI

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului