Do it yourself

#depozitare ustensile de gradinarit #depozitare unelte gradinarit #ustensile de gradinarit #unelte de gradinarit #gradinarit

Pregateste uneltele de gradinarit pentru iarna! Ce trebuie sa stii

In luna decembrie, cand treburile in gradina se incheie, trebuie sa acorzi o atentie deosebita uneltelor de gradinarit. Daca acestea nu sunt ingrijite si depozitate corespunzator in lunile de iarna, poti avea neplacuta surpriza ca in primavara sa constati ca au ruginit si ca nu mai pot fi folosite.

Curata si dezinfecteaza uneltele

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa cureti si sa dezinfectezi foarte bine uneltele de gradinarit. Curata-le cu un detergent puternic si, daca este cazul, foloseste o solutie pentru indepartarea ruginei. Asigura-te ca de pe suprafata acestora a disparut orice urma de murdarie. Clateste-le apoi foarte bine, cu apa curata.

Scufunda apoi ustensilele intr-o solutie cu apa si spirt, pentru a indeparta orice urma de microbi si microorganisme ramase pe ustensile. Acestea se pot inmulti peste iarna, apoi, la primavara vor ajunge in solul din gradina provocand pagube insemnate.

ATENTIE! Daca ai masina de tuns iarba, sau alte unelte de gradinarit electrice, acorda-le mai multan atentie, cand vine vorba de curatare. Acestea trebuie curatate periodic deoarece, odata folosite, pastreaza umezeala pentru perioade indelungate si risti sa rugineasca rapid. Nu uita ca dupa fiecare curatare si dezinfectare sa le stergi foarte bine cu o carpa uscata.

Protejeaza uneltele de rugina

Spalarea si dezinfectarea corecta a ustensilelor de gradinarit nu este suficienta. Pentru ca acestea sa fie ferite de rugina in sezonul rece, este indicat ca inainte de a le depozita in magazie sa le stergi bine cu o carpa inmuiata in putin ulei. Acesta va impiedica umezeala sa afecteze lemnul sau sa produca daune metalului.

Depoziteaza materialele intr-un loc uscat

Depoziteaza ustensilele de gradinarit intr-o magazie sau intr-o alta incapere unde sunt ferite de umezeala si de temperaturi foarte reci. De asemenea, evita sa le sprijini de podea. Cel mai bine este sa le agati pe peretii incaperii, deoarece prin podea, umezeala poate trece cu usurinta.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului