Do it yourself

#fertilizant #coji de oua #amenajare gradina #daunatori #gradina

Nu arunca cojile de oua! Iata cum le poti folosi in gradina!

Obisnuiesti sa arunci cojile de oua? Nu mai face acest lucru! Cojile de oua contin o multime de substante nutritive, benefice pentru plante, precum: calciu si magneziu si ajuta la reducerea aciditatii solului. Le poti folosi cu succes ca ingrasamant pentru florile din ghiveci sau pentru plantele din gradina, dar si pentru a tine daunatorii la distanta. Iata trei moduri ingenioase in care poti folosi cojile de oua.

Cojile de oua, un bun fertilizant pentru sol

Cojile de oua, fie ca sunt fierte, sau crude, pot fi folosite cu succes pentru fertilizarea solului. Atentie! Cojile de oua vopsite nu au acelasi efect din cauza chimicalelor existente in vopsea.

In cazul cojilor de oua crude, clatste-le bine cu apa pe interior, pentru a elimina urmele de albus si membrana. Astfel iti va fi mai usor sa le utilizezi si vei evita ca acestea sa prinda un miros urat.

Rasneste cojile de oua pana obtii o pudra fina. Adauga pudra obtinuta in gradina, la radicinile plantelor, sau chiar in plantele din ghiveci.

Cojile de oua tin daunatorii la distanta

Cojile de oua pot fi folosite cu succes pentru a tine daunatorii la distanta. Mai exact melcii si limacsii. Sfarama cojile de oua si asaza-le in jurul plantelor pe care acestia le ataca an de an. Fiind ascutite si taioase, melcii si limacsii le vor ocoli, iar plantele tale pot creste in siguranta.

Cojile de oua, ideale pentru a planta rasaduri

Cojile de oua mai pot fi folosite si pentru a planta rasaduri. Desigur, in acest caz ai nevoie de jumatati de coji de oua. Spala-le bine pentru a elimina albusul si membrana din interior si lasa-le sa se usuce. Umple-le apoi cu pamant si planteaza semintele dorite. Cand rasadurile au crescut suficient pentru a fi mutate in gradina, le poti replanta, cu tot cu coaja de ou, care va hrani solul si le va ajuta sa creasca armonios.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului