INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Do it yourself

#preparare plante #plante ghiveci #gradina

Ingrasamantul pe care-l poti prepara acasa, ideal pentru plantele in ghiveci, dar si pentru cele din gradina

 

Daca vrei plante de apartament si de gradina sanatoase si luxuriante, dar nu esti incantat sa platesti pentru ingrasaminte comerciale costisitoare cu ingrediente pe care nu le poti pronunta, ai noroc! Poti face cu usurinta acasa propriul ingrasamant pentru plante la un pret mult mai mic. Partea cea mai buna este ca vei sti exact ce intra in el.

Tot ce este nevoie pentru a-ti mentine florile preferate robuste si frumoase sunt trei ingrediente comune pe care le vei gasi la orice supermarket pentru aproximativ 30-40 de lei in total, daca nu le ai deja la indemana. Deoarece aceasta reteta necesita cantitati atat de mici, iar ingredientele rezista luni de zile, costul va fi literalmente de cativa lei pe lot.

Ce ingrediente simple ajuta plantele sa fie sanatoase si sa aiba multe flori

S-ar putea sa fii surprins sa afli ca urmatoarele produse au proprietatile si substantele nutritive de care plantele au nevoie pentru a se dezvolta:

  • Sarea Epsom contine magneziu si sulf, ambele fiind benefice pentru cresterea plantelor. Sulful ajuta plantele sa absoarba substantele nutritive din sol, in timp ce magneziul creste capacitatea plantelor de a produce clorofila, care este responsabila de mentinerea unui frunzis verde si sanatos.
  • Bicarbonatul de sodiu stimuleaza inflorirea plantelor cu flori si reduce, de asemenea, riscul de boli fungice. Acest lucru este benefic in special pentru plantele de apartament in ghivece, care sunt predispuse la mucegai ca urmare a udarii excesive si a circulatiei limitate a aerului.
  • Amoniacul de uz casnic contine azot, o componenta care favorizeaza cresterea sanatoasa a radacinilor. Pentru hrana plantelor, asigura-te ca folosesti amoniac simplu, fara alte ingrediente precum parfum sau aditivi de curatare. Aminteste-ti ca amoniacul este toxic pentru oameni si animale de companie, asa ca asigura-te ca etichetezi si depozitezi alimentele pentru plante facute in casa in consecinta.

Pasul 1: Masoara 1½ lingura de sare Epsom intr-o cana curata de aproximativ 5 litri.

Pasul 2: Adauga 1½ lingurite de bicarbonat de sodiu in recipient.

Pasul 3: Masoara o jumatate lingurita de amoniac de uz casnic in sticla.

Pasul 4: Umple restul recipientului cu apa plata de la robinet, inchide bine capacul si agita bine pentru a combina. 

Pasul 5: Lasa sa stea timp de cel putin 30 de minute pentru a permite sarii Epsom sa se dizolve complet.

Sfaturi pentru utilizarea ingrasamantului de casa pentru plante

  1. Nu este nevoie sa diluezi ingrasamantul pentru plante facut in casa. Este gata de utilizare!
  2. Uda plantele de apartament in ghiveci o data la 3 pana la 5 saptamani. In timpul zilelor de iarna, cand plantele cresc mai incet, este suficienta o data la 5 saptamani. Cand plantele arata o crestere reinnoita in primavara, creste folosirea ingrasamantului la o data la 3 saptamani.
  3. Utilizeaza aceeasi cantitate de ingrasamant pentru plante facut in casa pe care ai uda in mod normal plantele de interior. De exemplu, daca de obicei ii dai ferigii din ghiveci o cana de apa, inlocuieste-o cu o cana de ingrasamant pentru plante facut in casa, care va furniza suficienta apa si nutrienti.
  4. Toarna ingrasamantul de casa pentru plante in jurul bazei plantei, mai degraba decat pe frunzisul acesteia. Acesta este cel mai bun mod pentru ca radacinile sa absoarba toti nutrientii.
  5. Poti folosi acest ingrasamant de casa pentru plante ca un fertilizator universal intr-un strat de flori sau intr-o gradina in aer liber. Dupa udarea regulata, in timp ce solul este inca umed, toarna 2 pana la 3 cani in jurul bazei fiecarei plante o data la 3 saptamani in timpul sezonului de crestere. Nu mai hrani plantele de exterior la sfarsitul toamnei, inainte ca acestea sa intre in repaus vegetativ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului