Do it yourself

# sare plante # sare gradina #trucuri gradinarit #gradinarit #sare

De ce este bine sa presari sare printre plantele din gradina

Pentru a avea plante sanatoase in gradina, trebuie in primul rand sa tii departe de aceasta daunatorii si sa protejezi florile si legumele de boli.

Nu trebuie sa investesti in produse chimice foarte scumpe, care de multe ori nici nu au rezultatele asteptate. Sarea amara poate face minuni pentru plantele tale.

Presara printre rasadurile din gradina sare amara si ea  va tine departe de plante daunatorii si le va feri de boli. Sarea amara provine de la un izvor de apa minerala din localitatea Epsom, Surrey, Marea Britanie. Ea se obtine prin evaporarea apei minerale. De aceea mai este numit si sulfat de magneziu hidratat.Sulfatul de magneziu este folosit de foarte multi ani in gradinarit si este unul dintre trucurile profesionistilor.

Ofera o floare persoanei dragi din viata ta

Sarea amara nu numai ca tine daunatorii la distanta, dar ajuta si plantele sa fie mai productive. De asemenea, sarea amara este de ajutor si pentru gazon.Se amestecă 2 linguri de sare amara cu 5 litri de apa si se pulverizeaza peste iarba. Astfel, buruienile nu vor mai creste, iar insectele/daunatorii vor fi tinuti la distanta.

Face legumele si fructele mai dulci

Sarea este apreciata ca ingrasamant pentru rosii si ardei. Pentru ca plantele sa fie mai roditoare si mai gustoase pune 1 lingurita de sare amara in groapa facuta pentru plantarea lor sau le poti stropi, la fiecare 2 saptamani, cu un amestec facut din 2 linguri de sare epsom la 4 litri de apa.
Lipsa magneziului din rosii se observa prin aparitia unor pete albe, iar funzele afectate cad. De asemenea, sarea amara ajuta si fructele sa fie mai dulci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului