Do it yourself

#tendinte gradina #gradina #diy #tendinte gradinarit

Tendinte in amenajarea gradinii. Proiecte DIY de realizat in sezonul rece pentru anul viitor

Toamna natura intra in adormire si gradina e din ce in ce mai putin ofertanta. Nu inseamna, insa, ca nu ai de lucru in continuare. In primul rand trebuie sa te ocupi de florile pe care le-ai adapostit in casa. Le cureti, le tratezi, le hranesti pentru a fi la fel de frumoase si anul viitor. Printre lucrarile de intretinere se numara si schimbarea ghivecelor la plantele care au nevoie de aceasta operatiune, insa poti pregati "paturi" noi si pentru celelalte, pentru ca in primavara sa ai o gradina decorata cu bun gust.

Proiecte DIY pentru decorarea gradinii

Cum in pandemie timpul liber poate fi destul de greu de umplut, in lipsa activitatilor cu care eram obisnuiti, multa lume se afla in cautare de hobby-uri, iar curentul DIY a luat parca si mai mare amploare in ultimele luni. Daca ai o gradina mai mica sau mai mare careia vrei sa-i dai o fata noua - sau pur si simplu un balcon plin de flori ori o terasa generoasa - inseamna ca ai multa treaba in sezonul rece.

"Operele" tale vor putea sta la loc de cinste pe langa casa anul viitor si vor bucura ochii si sufletul oricui le va privi. Partea si mai buna este ca multe pot fi facute gratis, cu obiecte pe care le ai deja prin casa, sau cu costuri foarte mici, daca vrei sa investesti. Mai ai nevoie de rabdare si imaginatie si poti trece la treaba.

Ghivece dantelate

Se pot face foarte simplu, lipind pe ghivecele deja existente in casa ta bucati de dantela sau de material brodat care oricum nu iti mai foloseau. Rezultatul va fi pur si simplu uimitor!

Ghivece grafice

Poti obtine efectul de dantela pe ghivecele din lut sau ceramica si printr-un desen facut chiar de tine. Poti alege orice modele doresti, identice sau unice, si te vei distra si relaxa in acelasi timp.

Ghivece pietruite

Pentru acest proiect nici macar nu ai nevoie de un ghiveci in adevaratul sens al cuvantului. Poti folosi chiar si o galetusa de iaurt sau smantana, o galeata mai mare sau orice recipient in care poti pune pamant pentru plante. Pe suprafata lor vei lipi, cu ajutorul unei plase pentru tencuiala, pietricele una langa alta, pe care ulterior le vei putea colora dupa bunul plac. Daca ai copii, acesta este genul de proiect care ii va cuceri si pe ei.

Ghivece din resturi de lemn

Daca ai pe langa casa bucatele de lemn care nu ar mai putea fi folosite decat la foc, incearca sa vezi daca reusesti sa gasesti segmente cat de cat egale sau care sa poata fi taiate, pentru a construi un ghiveci sau un suport pentru ghivece.

Daca iti place ideea, poti chiar sa cumperi lemn special pentru acest proiect, pentru ca tot va fi mai ieftin decat daca achizitionezi un astfel de produs "de-a gata".

Ghivece din ciment

Proiectele DIY cu ciment sunt la moda in aceasta perioada. Toata lumea parca s-a apucat de turnat in ultimele luni, iar tutorialele de acest gen au cucerit pe toata lumea. Prin urmare, nici pe tine nu te opreste nimic sa incerci sa le pui in aplicare.

Poti modela cimentul cum vrei, poti folosi ca sablon orice castron, orice forma pe care o ai in casa sau poti transforma prosoape vechi in suporturi pentru ghivece care vor uimi pe oricine iti va trece pragul. Ai nevoie doar de timp si de rabdare!

Ghivece din cutii de conserve

La tine acasa se consuma multe conserve? Nu arunca la gunoi cutiile inalte! Spalate bine si revopsite, pot deveni ghivecele perfecte pentru balcon, terasa sau o gradina verticala

Ghivece tapetate cu material textil

Terasa sau foisorul in care iti place sa te relaxezi pot capata o imagine de vis cu ghivece imbracate in bucati de material.

Este un proiect ce poate fi realizat foarte simplu, fie ca folosesti materiale si ghivece noi, fie ca ai hotarat sa reciclezi.

Ghivece din pavele

Daca ati pus pavele pe langa casa si v-au ramas materiale, in loc sa le returnati sau sa le lasati sa zaca uitate pe undeva le puteti transforma in ghivece simple si de bun gust.

Indiferent ca le vopsiti sau nu, vor fi cu siguranta de efect.

Ghivece cu amprente

Daca aveti copii, ii puteti implica si pe ei in lucrarile voastre. Vor adora sa se murdareasca pentru a obtine ghivece personalizate cu amprentele manutelor si picioruselor lor.

Proiectul poate fi unul pentru toata familia si asa va veti asigura ca aveti niste piese unice si ca amprenta voastra asupra gradinii va fi remarcata de oricine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului