Do it yourself

# vopsire flori # flori naturale #flori

Cum sa vopsesti florile naturale

Îți plac florile frumoase pe care le vezi în reviste sau online? Cele mai multe dintre acestea sunt vopsite în culori vii și luminoase pentru a le oferi un aspect mai atractiv. Pentru colorarea florilor se folosesc tot felul de mijloace și proceduri, unele dintre ele într-un mod industrial, iar altele sunt folosite într-un mod natural.

Vopsirea florilor la domiciliu se poate face foarte ușor, fără sa fii un gradinar profesionist. Dacă doresti să vopsesti florile naturale, iată pasii pe care trebuie sa ii urmezi: 

Absorbția apei cu vopsea sau colorant

Florile naturale pot fi vopsite cu un colorant alimentar sau cu un colorant special creat pentru a le colora; O altă alternativă este anilina (colorant pentru țesături).

De ce ai nevoie: 

Flori naturale (garoafe, margarete, trandafiri, gladiole etc.), un recipient de sticlă, apă dedurizată, colorant pudra, colorant anilină sau un obiect ascuțit și cuter și sterilizare

Adăuga puțină apă și vopsea în vas conform instrucțiunilor de pe etichetă; în cazul colorantului, va trebui să testezi și chiar să amesteci mai multe pentru a obține tonul dorit.

Taie cu cuterul la miezul tulpinii florilor. Imediat se introduc tulpinile în recipientul cu apă și se lasă până când culoarea începe să se manifeste, de obicei după două ore. Cu cât lasi plantele mai mult în apă, cu atât culorile sunt mai intense, așa că, odată ce ai tonul dorit, arunca apă și pune-le  în altul fără aditivi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului