Inainte de toate este bine de mentionat faptul ca usturoiul se pastreaza foarte bine cu ceapa. Este indicat sa faci doar aceasta asociere daca vrei ca acesta sa reziste intreaga iarna. Mai mult decat atat, daca l-ai recoltat din propria ta gradina, usturoiul trebuie lasat mai intai la uscat, la lumina soarelui. Ulterior trebuie depozitat intr-un loc intunecat, dar aerisit. In cazul in care observi capatani de usturoi deteriorat ar fi indicat sa le arunci. Evita sa le asezi langa usturoiul sanatos pentru ca e posibil sa se strice tot. Ideal este sa pastrezi usturoiul in cutii de lemn sau de carton. Acestea permit aerului sa circule si nu influenteaza gustul usturoiului.
Daca vrei sa pastrezi usturoiul in frigider, trebuie sa stii ca nu va rezista mai mult de 2-3 luni. Este indicat sa il tii invelit in folie de aluminiu pentru a putea sa ii mentii umiditatea. Totodata, poti tine usturoiul curatat intr-un borcan cu capac si apoi pus in frigider.