Do it yourself

#creare aranjament plante suculente # aranjament plante #plante suculente

Cum sa creezi un aranjament cu plante suculente

Plantele suculente arata incantator si sunt atat de usor de intretinut, incat chiar si cele mai ocupate persoane isi pot decora casa cu ornamente facute din astfel de plante deloc pretentioase.

Plantele suculente se adapteaza usor in orice mediu, sunt mari iubitoare de apa si se dezvolta frumos inclusiv in incaperile mici.

Plantele suculente sunt rezistente, se inmultesc usor si sunt versatile, de aceea tot mai multi le prefera in casa, fie in ghivece individuale sau in ornamente deosebite. Din plante suculente de diverse forme si marimi, poti alcatui o adevarata piesa de rezistenta pe care sa o asezi in living. Cu siguranta, oricine iti va trece pragul casei va fi impresionat de un asemenea obiect de decor viu si proaspat, pe care il poti pune pe masa din camera de zi.

Pentru a face acasa un aranjament deosebit cu plante suculente ai nevoie de:

  • Un ghiveci care sa se potriveasca cu forma mesei pe care vei pune aranjamentul. Alege un ghiveci dreptunghiular daca masa pe care il vei pune este mare sau un bol rotund daca masa este de mici dimensiuni
  • Un amestec de pamant pentru plante suculente
  • Pietris
  • Carbune horticol
  • Plante suculente de feluri variate
  • Pietre decorative

Ce trebuie sa faci:

Pregateste ghiveciul pentru plante: in cazul in care folosesti un vas de sticla sau unul care nu are gauri pentru scurgerea apei, pune la baza vasului un strat de pietris de 2 centimetri, apoi inca un strat de 2 centimetri de carbune. Acest lucru va impiedica pamantul sa stea imbibat cu apa.

Umple ghiveciul: pune acum in ghiveciul pentru aranjamentul floral, mixul de pamant special pentru plantele suculente. Alege pamantul pentru plante suculente pentru ca acesta este special facut pentru a se usca mai rapid. Lasa un spatiu de aproximativ 2 centimetri intre partea superioara a vasului si marginea acestuia.

Pune plantele suculente in pamant: pune plantele suculente, cu atentie, in solul pregatit pentru plantare. Asigura-te ca radacinile plantelor sunt acoperite cu pamant. Dupa ce pui cate o planta, priveste aranjamentul de la o mica distanta pentru a-ti da seama cum arata, unde este nevoie sa pui urmatoarele plante si daca decoratiunea prinde contur asa cum iti doresti. In functie de preferinte, poti pune plantele aproape una de alta sau poti lasa distanta intre ele. Ambele variante arata foarte bine!

Adauga detalii: In functie de distanta pe care ai lasat-o intre plantele suculente din ghiveci, spatiile goale vor trebui acoperite. Umple spatiile cu pietrisul pregatit pentru decor.

Fa curat: Ai ajuns aproape la finalul operatiunii si s-ar putea ca frunzele plantelor din ghiveci sa fie acoperite cu pamant si praf. Curata frunzele cu o pensula moale pentru a nu le strica si pentru ca decoratiunea sa ramana intacta.

Uda plantele: Toarna putina apa in ghiveci si aranjamentul cu plante suculente este gata.

In cazul in care te numeri printre cei care colectioneaza plante suculente, dar nu ai timp sa le replantezi intr-un aranjament floral special, poti grupa ghivecele cu plante pe o tava decorativa. Si acest aranjament simplu va fi de efect!

Sursa foto: hvmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare