Do it yourself

#construire leagan #leagan gradina #leagan

Cum sa construiesti un leagan pentru gradina ta

Un leagan in gradina devine locul favorit de joaca al copiilor, conditia este insa sa ai un copac cu crengi suficient de solide pentru a suporta atat greutatea celor mici, dar si a celor mari care vor fi cu siguranta tentati de aceasta distractie din spatele casei.

Pentru a construi un leagan pentru gradina ai nevoie de cateva materiale si putina indemanare.

Materialele necesare pentru leagan: o scandura le lemn pentru sezut de aproximativ 2,5 metri lungime si inca o bucata, mai ingusta, dar care sa aiba cel putin 75 de centimetri, pentru partea de sus a leaganului, o funie destul de lunga pentru a o lega de creanga copacului si rezistenta incat sa suporte greutatea unui adult.

Mai ai nevoie de adeziv pentru lemn, doua cleme, o bormasina si un burghiu suficient de mare pentru a face gaurile pentru sfoara, 8 suruburi pentru lemn de 1 1/2" lungime, 2 zale de legatura pentru lanturi de 3/8", hartie de nisip si vopsea.

Taie bucata de lemn pentru sezut pentru a obtine doua bucati de 75 de centimetri lungime. Mai taie doua bucati de cate 20 de centimetri. Pune cele doua bucati mai lungi una peste alta si lipeste-le cu adeziv. Apoi lipeste cele doua bucati mai mici la capete, avand grija sa fie la acelasi nivel cu marginile. Preseaza bine cu clemele sau pune niste obiecte grele peste bucatile lipite.

Lasa-le aproximativ 20 de minute pentru a se usca, apoi prinde-le cu suruburi pentru lemn in cele patru colturi ale bucatilor scurte, dar ai grija sa nu prinzi suruburile prea aproape de marginile scandurilor.

Da doua gauri in colturile exterioare ale fiecarui capat. Din nou, ai grija sa nu faci gaurile prea aproape de margini pentru ca lemnul sa nu se crape. Slefuieste scaunul cu hartie de nisip si vopseste lemnul. Taie doua bucati de sfoara de aproximativ 1,5 metri. Leaga un nod dublu la un capat, trage-o in sus printr-o gaura si baga capatul prin cealalta gaura facuta in aceeasi parte a lemnului. La acest capat fa, de asemenea, un nod dublu. Procedeaza la fel si la celalat capat al scandurii.

Taie si restul bucatii de sfoara astfel incat sa ai doua bucati de aproximativ 4,5 metri. Daca ai un copac mai inalt in gradina, vei avea nevoie de o bucata mai lunga de sfoara.

Tine sfoara cu mana la un capat si cu cealalta tine o bucata de 1 metru in sus. Adu capetele impreuna si leaga un nod astfel incat sa formeze o bucla la capat. Prinde bucla de leagan cu o za de legatura. Repeta operatiunea si in partea cealalta.

Taie si a doua bucata pentru a obtine o bucata de 75 de centimetri (sau sa aiba aceeasi dimensiune ca bucata de lemn pentru sezut, daca ai ales sa il faci mai lung). Fa cate o gaura la capete. Masoara aproximatuv 1,5 metri de la bucata de lemn pentru sezut si fa cate un nod la capetele celor doua bucati de sfoara. Scoate capatul funiei prin bucata de lemn de sus. Leaga capetele de sus ale bucatilor de sfoara de creanga copacului. Inainte ca leaganul sa fie folosit, verifica rezistenta nodurilor cu greutatea ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului