Do it yourself

#transformare balcon #amenajare balcon #balcon

Cum poti transforma chiar tu un balcon anost intr-o oaza de relaxare

Balconul este (de cele mai multe ori) lasat in paragina, sau folosit ca spatiu de depozitare. Nu este de mirare ca multe dintre balcoane ajung sa arate jalnic si nu sunt folosite la adevarata lor valoare.


Daca si balconul tau se numara printre acestea, trebuie sa stii ca il poti transforma foarte usor intr-o oaza de relaxare, in care vei adora sa-ti petreci timpul liber. Cu putina indemanare, materialele potrivite si creativitate, acesta poate deveni locul ideal pentru a-ti bea cafeaua de dimineata sau a te recrea dupa o zi plina.

Pentru a demonstra potentialul unui astfel de loc, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, a transformat un balcon anost din centrul Bucurestiului intr-o adevarata oaza de relaxare.

Prin intermediul acestei actiuni, Hornbach indeamna locuitorii oraselor din ce in ce mai urbanizate, care simt nevoia unui spatiu de relaxare, sa-si creeze singuri oaza de liniste si inspiratie in confortul propriei locuinte, cu ajutorul unor idei creative si materiale de calitate.

"Prin acest proiect dorim sa evidentiem rolul important al balconului intr-o locuinta si, mai ales, sa aratam ca acest spatiu, adesea neglijat, are un mare potential si poate deveni cu usurinta locul special al casei. Cu ideile si produsele potrivite, orice balcon poate deveni un spatiu de recreere, iar aceast proiect pus in practica de Hornbach este menit a fi o sursa de inspiratie pentru oricine isi doreste sa obtina mai mult confort in propria locuinta", a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach Romania.

Aflat pe Calea Victoriei din Bucuresti, balconul amenajat de specialistii Hornbach reprezinta, asadar, un exemplu pentru cei care vor sa puna bazele propriului proiect de DIY. Transformarea acestuia intr-o terasa de vis a inceput cu procesul de curatare si nivelare a podelei. Dupa golirea zonei si o curatare temeinica, prima etapa de amenajare a constat in repararea podelei, in cazul de fata aceasta fiind inlocuita cu o gresie. Produsul a fost ales tinand cont de faptul ca podeaua balconului este permanent expusa schimbarilor de temperatura, ploii si zapezii. Prin urmare, aceasta trebuie sa prezinte rezistenta la temperaturi ridicate, la inghet, sa nu absoarba umezeala, sa fie usor de curatat, neinflamabila si, desigur, sa nu alunece.

Dupa ce balconul a fost curatat si nivelat, urmatorii pasi ai transformarii au fost repararea si vopsirea peretilor si montarea unor corpuri de iluminat noi. Ulterior, atentia a fost concentrata asupra zonei de depozitare, nelipsita din majoritatea balcoanelor. In cazul acestui proiect, spatiul destinat depozitarii a fost infrumusetat cu placi de lemn incleiat, completand astfel cromatica folosita pentru podea.

In ceea ce priveste finisarile, aspectul modern si elegant al terasei a fost intregit cu ajutorul un bar de lemn montat de-a lungul balustradei. Totodata, ca punct de atractie al amenajarii, a fost construita o lada, acoperita cu cateva pernute, aceasta devenind astfel coltul ideal pentru a-ti petrece timpul liber, dar in acelasi timp si o solutie practica de depozitare.

Fiind un balcon deschis, nota de final a fost data de multitudinea de flori colorate, suspendate pe perete sau agatate de marginea balconului. In acest caz, ghivecele, jardiniere si mastile de ghivece au fost selectate cu atentie, tinand cont de faptul ca plantele urmeaza sa fie mutate in casa in timpul sezonului rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului