Do it yourself

#suport ghivece #ghivece plante

Cum faci rapid un suport pentru ghivece de flori

Vrei un suport pentru ghivece pe care sa il asezi in gradina, pe terasa sau chiar in baie? Il poti face foarte usor din cateva scanduri pe care le ai la indemana sau dintr-o scara veche. Apoi il poti personaliza cu ajutorul vopselei, asa incat sa se integreze foarte bine in spatiul in care il asezi.

Atunci cand iubesti florile, parca niciodata nu ai suficient spatiu ca sa le asezi asa incat sa poata fi admirate in toata splendoarea lor de cei care te viziteaza. Mereu parca ar mai fi nevoie de o jardiniera, de un suport si nu intotdeauna esti dispusa sa cumperi unul dintr-un magazin specializat. Este momentul in care te vei gandi ca nu e chiar atat de complicat sa iti mesteresti singura o etajera pentru ghivece, mai ales daca ai prin garaj sau prin debara cateva scanduri ramase de la vreun proiect mai vechi sau daca descoperi o scara veche pe care nu o mai folosesti din motive de siguranta. Pentru flori e ideala!

Vei avea nevoie de:

- o scara veche;

- cate un blat cu latimea de 20 cm pentru fiecare treapta;

- cate doua sipci de lungimea fiecarei trepte;

- o bormasina si suruburi;

- o cutie cu vopsea, un trafalet mic si o tavita;

- ghivece din lut colorate;

Ce ai de facut:

Inainte de toate, curata bine scara de praf si de alte impuritati. Daca lemnul este deteriorat, e bine sa o cureti cu smirghel ca sa netezesti suprafetele.

Fixeaza pe fiecare treapta blaturile din lemn, apoi cele doua sipci, una de o parte si alta de cealalta parte, asa incat ghivecele sa nu poata aluneca.

Vopseste cu ajutorul trafaletului toate suprafetele, de sus pana jos. Daca crezi ca iti este mai usor, poti vopsi mai intai scara, apoi piesele din lemn si abia cand s-au uscat sa incepi montajul lor.

Daca ghivecele din lut sunt natur, le poti colora chiar tu pentru a inveseli si mai mult atmosfera.

Alege apoi platele pe care vrei sa le expui pe acest display colorat si creeaza tabloul dorit. Ai grija totusi ca plantele sa fie asemanatoare ca mod de ingrijire, fiindca nu vrei sa aiba niciuna de suferit. Pentru terasa poti crea un astfel de suport pe care sa il umpli cu ghivece cu plante aromatice precum busuioc, patrunjel, coriandrul, menta, rozmarin si cimbru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului