Dupa un gratar bun, multi oameni au tendinta de a-l lasa necuratat pana data viitoare, ceea ce, in opinia expertilor, poate fi o greseala grava. Prin urmare, se recomanda intotdeauna sa stergeti gratarul cu un burete sau o perie de sarma si apoi cu o carpa umeda pentru a indeparta grasimea sau alte resturi. O alta metoda de curatare consta in acoperirea gratarelor cu folie de aluminiu si incalzirea lor. Acest proces va inmuia grasimea.
Cu toate acestea, exista un truc extrem de util pe care putini il cunosc si care nu necesita mare lucru, doar o ceapa. Produsul, pe care oricine il poate avea in camara, poate fi o arma secreta pentru a curata usor gratarul.
Cand termini de gatit, si dupa ce totul este caldut, tai o ceapa in doua si o freci energic pe gratar. Aceasta va indeparta rapid grasimea de pe gratar.
Unul dintre avantajele cepei si motivul pentru care este recomandata este reprezentat de proprietatile sale antibacteriene. Pe langa faptul ca este folosita pentru a indeparta mancarea si grasimea, va ajuta la eliminarea posibilelor bacterii.