Do it yourself

#terasa casa #gradina #terasa

Ce poti face pentru a avea o terasa functionala si pe timp de iarna

Odata ce se instaleaza iarna, iti va fi tot mai dor de timpul petrecut in aer liber, pe terasa, alaturi de familie si de prieteni. Totusi, daca ai suficient spatiu la dispozitie pentru a organiza evenimente restranse, trebuie sa profiti de fiecare loc din locuinta ta. Terasa nu trebuie abandonata pe timp de iarna, deoarece ai la dispozitie numeroase solutii pentru a o face functionala. De la amenajare la aparatele pe care poti sa le folosesti, iata cateva sugestii pentru terasa ta pe timp de iarna:

Incalzeste si izoleaza terasa

Daca ai o terasa chiar in spatele casei, lipita de aceasta, poti instala pereti transparenti, dar va trebui sa incalzesti cat mai bine spatiul. Foloseste surse de caldura pe care te poti baza, pentru a te putea bucura de un mediu ambiant placut, chiar daca temperaturile de afara scad considerabil. O sursa de caldura pentru terasa te va ajuta sa petreci momente placute alaturi de cei dragi de sarbatori si chiar sa servesti cina festiva pe terasa. Poti alege generatoare electrice ca sursa principala de caldura chiar daca ai instalata o vatra sau un semineu. Serile de iarna sau zilele insorite iti ofera posibilitatea de a petrece timp de calitate, inclusiv la o cina romantica in serile in care copiii petrec timp acasa la prietenii lor.

Decoreaza cat mai confortabil

O terasa functionala pe parcursul iernii are nevoie de un decor pe masura. Orienteaza-te spre elementele hygge, precum perne pufoase pentru scaune si balansoare, paturi groase din lana, lumanari, felinare sau ghirlande luminoase. Partea estetica a amenajarii terasei conteaza mai ales daca ai o pasiune pentru design interior. De asemenea, trebuie sa combini cu succes elementele de design si cele functionale daca iti doresti sa atragi cat mai multi prieteni la brunch sau cina. Alege si covoare pentru exterior pentru o atmosfera mai confortabila, mai ales daca terasa este acoperita sau izolata. Nu uita sa optezi pentru seturi de mobilier potrivite, din materiale rezistente la umezeala, a caror tapiterie poate fi indepartata in cazul in care prognoza meteo se anunta extrema.

Curata terasa si acoperisul

Pastrarea curateniei si indepartarea elementelor precum zapada sau murdaria care se aduna pe acoperisul terasei sau in jurul acesteia sunt operatiuni necesare pentru a pastra spatiul in cele mai bune conditii. Acesta nu ar trebui sa arate neglijent, dar trebuie sa tii cont si de deteriorarea care poate aparea odata cu expunerea la umezeala pe termen lung. Asigura-te ca reusesti sa te ocupi de aceste detalii importante in fiecare zi si sa lasi totul in cea mai buna conditie. In acest fel vei reusi sa pastrezi terasa intr-o forma perfecta pana la inceputul primaverii.

Terasa poate deveni locul tau preferat chiar si pe timp de iarna daca faci alegerile potrivite si daca o ingrijesti corespunzator. Nu fugi de responsabilitate si incepe sa o amenajezi cat mai repede, pentru a avea un loc magic de sarbatori.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului