Do it yourself

# alegere unelte de gradina #unelte de gradina #gradina

Alegerea uneltelor de gradina: ce nu trebuie sa iti lipseasca si cum le alegi

Pentru ca gradina sa arate frumos, trebuie ca aceasta sa fie bine intretinuta. Acest lucru inseamna necesitatea de a fertiliza si ingriji in mod sistematic plantele, de a taia tufisurile, de a cosi iarba si de a tunde gazonul sau de a efectua multe alte lucrari care necesita diverse instrumente si echipamente. Ce trebuie sa stii cand alegi uneltele de gradina?

 

Atunci cand alegi unelte de gradina, trebuie sa tii cont de dimensiunea zonei si de propriile abilitati fizice si sa alegi modele usoare - cu manere ergonomice si bine profilate. Lucrul cu ele va fi cel mai putin obositor pentru tine. Desi preturile accesoriilor de gradina variaza foarte mult, nu merita sa le cumperi pe cele mai ieftine, pentru ca fie se vor uza rapid, fie vor fi incomod de folosit. De asemenea, atunci cand vrei sa cosesti iarba, este mai convenabil sa alegi cositoare pe benzina bune, care iti vor permite sa ajungi in orice loc al gradinii.

Facilitarea si accelerarea lucrarilor de intretinere este scopul tuturor proprietarilor de gradina, indiferent de marimea acestora. In gradinile mici se folosesc cel mai des uneltele de mana, in timp ce in gradinile de dimensiuni medii se folosesc si modelele electrice, iar in cele mari - cele cu ardere, asa cum este o cositoare pe benzina. Este important sa achizitionezi un astfel de set de echipamente, astfel incat sa fie posibil sa efectuezi o varietate de lucrari fara un efort prea mare.

Sursa de imagine: nelic / Shutterstock.com

Echipament bun pentru gradinarit – de unde merita sa incepi?

Exista putine lucruri care se pot face intr-o gradina mare fara o masina de tuns cu lame solide sau o cositoare pe benzina, mai ales ca le vei folosi cu o frecventa destul de mare pentru a scapa de iarba si gazonul care cresc constant. 

De asemenea, datorita secetei si climei din tara noastra, este recomandat sa ai un furtun lung de gradina sau, daca nu iti place sa uzi gazonul, merita sa optezi pentru un sistem automat de irigare.

Dar echipamentul de baza pentru gradinarit trebuie sa includa si alte unelte, precum foarfece, o grebla, lopata, furca, o roaba, un pulverizator usor pentru plante, si inclusiv o suflanta de frunze, esentiala pentru sezonul de toamna.

Sursa de imagine: Mariia Boiko / Shutterstock.com

In functie de dimensiune si de timpul pe care fiecare proprietar il aloca ingrijirii ei, o gradina ingrijita poate ajunge sa arate exact ca cele din reviste si pot fi amenajate cu mese de gradina ce vor fi folosite zilnic pentru a servi pranzul sau a petrece timp de calitate cu familia si prietenii. In concluzie, doar de tine depinde cat de mult te implici in ingrijirea gradinii!

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare