Do it yourself

#planuri gradina #agenda gradinarului 2018 #agenda gradinarului #compozitor

Agenda gradinarului 2018! Tu ti-ai facut planuri pentru noul an?

Zilele mohorate de iarna, in care activitatile de gradinarit sunt diminuate considerabil, sunt perfecte pentru a-ti face planul pentru perioada primavara-toamana.

Realizeaza o agenda speciala pentru noua ta gradina. Nu trebuie sa cuperi agende scumpe, daca nu te lasa buunarul. Este suficient un caiet pe care sa-l organizezi pe saptamani si/sau zile, in perioadele mai aglomerate din an. Iata ce tebuie sa faci.

Alcatuieste o schita a gradinii

Pe una dintre coperti, sau pe prima pagina a agendei, alactuieste o schita a gradinii. Imparte schita pe parcele si gandeste-te cum vrei sa plantezi legumele si florile in noul an.

Creeaza o lista cu legumele, fructele si flori

Adauga o lista cu toate legumele pe care vrei sa le plantezi in 2018, apoi una cu fructele pe care vrei sa le cresti, indiferent ca trebuie sa plantezi arbori ori arbusti fructiferi, sau ii ai deja.

La final, creeaza si o lista cu florile pe care iti doresti sa le ai in gradina. Nu uita sa treci pe lista si arborii decorativi sau florile pe care le ai deja si care te bucura cu frumusetea lor an de an.

Organizare pe luni

Urmatorul pas este sa-ti organizezi taskurile pe luni. Dedica cate o pagina fiecarei luni in parte si scrie taskurile importante pentru luna respectiva. Noteaza care sunt florile sau legumele care se plateaza in luna respectiva sau cand se transmplateaza rasadurile in gradina.

Organizeaza apoi agenda pe zile

Organizarea pe zile, se face periodic, in functie de conditiile meteo. Aceasta se completeaza, de regula, cu o saptamana, doua in avans.

Pentru fiecare zi in parte, noteaza care sunt in care urmeaza sa plantezi semintele in rasadnite, in sera sau in gradina. De asemena, trebuie sa notezi si zilele in care acestea pot fi scoase din rasadnite si mutate in gradina.

Noteaza apoi zilele in care urmeaza sa uzi intreaga gradina sau anumite plante, precum si zilele in care ploua si cantitatea de precipitatii. In acest fel nu risti sa uzi gradina in exces si sa usuci plantele.

Planifica-ti zilele in care te ocupi de indepartarea buruienilor si zilele in care urmeaza sa stropesti recoltele impotriva bolilor sau daunatorilor.

Trece inca de pe acum sarcinile pe care stii cu siguranta ca trebuie sa le faci in anumite zile, iar duminica, inainte sa inceapa o noua saptamana alcatuieste un plan bine pus la punct pe urmatoarele sapte zile. In acest fel, gradinaritul va deveni o placere.

Sursa foto: spencer-thorn.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare