Do it yourself

#plante de casa #economii #diy #plante #condimente

9 plante pe care n-o sa mai dai banii vreodata! Iata ce ai de facut!

Daca aveti un borcan de sticla si acces la apa proaspata, puteti creste o cantitate de plante medicinale in apa chiar pe pervazul ferestrei dvs.! Procedura de cultivare pentru toate ierburile este aceeasi. Luati pur si simplu niste butasi sanatosi, proaspeti - lasand doar doua seturi de frunze in partea superioara a fiecarei tulpini si indepartati frunzele ramase. Apoi, asezati butasii in cativa centimetri de apa curata. Iata o lista cu astfel de plante medicinale.

1. Menta

Cresteti menta pentru a face ceai din plante, ulei sau supa. Va puteti bucura, de asemenea, de aroma dulce a acestei plante parfumate. Menta poate sta bine in ferestre partial insorite sau umbrite.

2. Oregano

Puteti folosi oregano proaspat in sosuri de paste, supe si alte mancaruri savuroase. Folositi doar o pereche de foarfece de bucatarie pentru a indeparta cu usurinta cateva frunze din tulpina. Oregano poate creste destul de mare, asa ca tineti-va planta sub supraveghere.

3. Salvie

Puteti folosi si salvie cu oua, pui, miel sau ananas. Folositi cat de mult aveti nevoie si adaugati-l la mancarea preferata. Aceasta planta creste bine in apa si poate fi utilizata in multe retete diferite, inclusiv sosuri si supe.

4. Busuioc

Aceasta planta creste bine in apa si poate fi utilizata in multe retete diferite, inclusiv sosuri si supe. Busuiocul nu are nevoie de o cantitate mare de apa si ar trebui sa primeasca aproximativ 6-8 ore de lumina solara pe zi.

 

5. Stevia

Aceasta planta dura prefera un pic de soare, dar poate creste la fel de bine in zonele umbroase. Puteti folosi frunzele acestei plante pentru a va indulci cafeaua! Puteti crea, de asemenea, o pulbere din frunze pentru a fi utilizata si ca indulcitor.

6. Cimbru

Cimbru este o planta versatila. Cimbrul are nevoie de multa lumina solara, deci puneti borcanele intr-o fereastra luminata.

7. Rozmarin

Aceasta planta aromata se descurca bine in lumina soarelui sau in zonele partial umbrite. Cu toate acestea, va creste mai bine in lumina soarelui.

8. Lamaita

Puteti folosi lamaita pentru a crea un ceai din plante care ajuta la reducerea anxietatii, amelioreaza simptomele indigestiei si ajuta la usurarea somnului. Aceasta planta iubeste lumina soarelui.

9. Arpagic

Inrudit cu ceapa, arpagicul este foarte usor de crescut si il puteti folosi intr-o gama larga de feluri de mancare. Asigurati-va ca aceasta planta are o cantitate mare de apa si lumina pentru obtinerea celor mai bune rezultate de crestere.

Sursa imagini: Pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului