Do it yourself

#cafea gradina #zat cafea #beneficii cafea #mulci #daunatori #cafea

5 beneficii uimitoare ale cafelei pentru gradina

Cafeaua este aliatul de nadejde al oricarui gradinar. Daca pana acum obisnuiai sa arunci zatul ramas in ibric, va trebui sa schimbi acest obicei. Iata cate utilizari ii pot gasi in gradina.

Adauga zatul la compost

Zatul de cafea poate fi adaugat cu succes la prepararea compostului. Aceasta ofera solului substante nutritive esentiale precum fosfor, potasiu si magneziu.

Trandafirii adora cafeaua

Cafeaua este "arma secreta" pe care o folosesc crescatorii experimentati de trandafiri. Cafeaua ajuta trandafirii sa creasca rapid si sa aiba multiple florescente. Cafeaua imbogateste solul cu nitrogen (in cantitati mici) si ii ofera un ph neutru. De asemenea, atrage ramele care aereaza solul si ajuta la combaterea bacteriilor existente in sol.

Stimulent de crestere pentru morcovi

Cafeaua contribuie la stimularea cresterii culturilor de morcovi. Inainte de a semana morcovii amesteca semintele acestora cu cafea macinata si abia apoi seamana morcovii in gradina. Vor incolti rapid si vei obtine o cultura bogata de morcovi.

Tine daunatorii departe de gradina

Furnicile, melcii sau limaxii pot ataca gradina de legume. Ii poti tine insa la distanta daca asezi langa musuroi sau plantele invadate cantitati mici de zat de cafea.

Previne infectarea plantelor cu ciuperci

Cafeaua previne infectarea plantelor cu ciuperci, dar in special radacinile si tulpina acestora. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi un strat de compost cu cafea sau, din cand in cand, sa presari zat de cafea la baza plantelor.

Sursa foto: wonderfuldiy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului